مشخصات مقاله عنوان نشریه: توسعه محلي روستايي - شهري (توسعه روستايي) اطلاعات شماره: بهار و تابستان 1393 , دوره 6 , شماره 1 ; از صفحه 71 تا صفحه 106 . عنوان مقاله: نظام غذايي بومي-سنتي: پژوهشي مردم شناختي در ميان قوم لک در مناطق روستايي و عشايري استان لرستان نویسندگان: ودادهير ابوعلي*, چقلوند محمد, رفيع فر جلال الدين, اميدوار نسرين آدرس: * گروه مردم شناسی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه تهران، ایران چکیده: نظام غذايي و تغذيه هر قوم دربرگيرنده مؤلفه هاي مهم فرهنگي و ارتباطي انسان با محيط است. غذا در جوامع انساني ابعاد مختلفي از حيات زيستي و فرهنگي انسان را به نمايش مي گذارد. ترجيح رنگ، طعم، ذائقه، شيوه تدارک، ابزار به کار رفته، چگونگي توزيع غذا در سطوح مختلف اجتماعي، آداب و رسوم و آيين هاي توليد، تدارک، توزيع، مصرف و ملاحظات خاص جنسيتي در اين رابطه پيچيدگي خاص غذا و تغذيه در بستر فرهنگ را نشان مي دهند. هدف اين مطالعه بررسي نظام غذايي و تغذيه در فرهنگ روستايي و عشايري قوم لک در استان لرستان است. به طور مشخص اين مطالعه بدنبال توصيفي فربه از ابعاد فرهنگي-اجتماعي ناظر بر غذا و تغذيه مانند روابط اجتماعي، جنسيت، تقسيم کار، عادات غذايي و جايگاه نمادين غذا در فرهنگ اين مردم و تأثيرات اين نظام بر محيط زندگي و پايداري معيشت آن ها است. براي تحقّق اين هدف، رويکرد پژوهشي کيفي و به طور مشخص اتنوگرافي و مطالعه ميداني شامل مصاحبه مردم نگارانه، مشاهده مشارکتي و يادداشت در عرصه، طي اقامت طولاني مدت در محل به کار گرفته شده است. اين مطالعه در تمام مدت انجام آن، رويکردي باز و پذيرنده نسبت به پرسش هاي جديد داشته و با در پيش گرفتن فرآيندي چرخشي يا ازسرگيرانه، متشکل از گردآوري، آناليز، پرسش هاي تازه و مراجعه مجدّد به ميدان براي پاسخ گويي به پرسش ها، انعطاف و توانمندي پهن دامنه اي را براي فهم عميق تر موضوع پرورش داده است. نتايج به دست آمده از اين مطالعه نشان مي دهد که تنوع قابل ملاحظه اي در مؤلفه هاي نظام غذايي بومي، منابع غذايي و آيين هاي تغذيه اي عشاير و روستائيان قوم لک وجود دارد از جمله تنوعي که آن ها در نحوه شکار، گردآوري و توليد غذا و نحوه تهيه و خريد غذا از بازار و مصرف غذا دارند. اين شيوه هاي غذايي در بستري اجتماعي-فرهنگي و با توجه به مؤلفه هايي مانند روابط اجتماعي، خويشاوندي، جنسيت، تاريخ و ويژگي هاي زيست-محيطي صورت بندي مي شود و بطور بالقوه مي تواند منبع مهمي براي توسعه پايدار و درون زاي اجتماع لک هاي لرستان باشد. کلید واژه: نظام غذايي بومي(Q2)قوم لک(Q2)فرهنگ(Q2)زندگي روستايي و عشايري(Q2)توسعه پايدار(Q2)اتنوگرافي(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: دانش بومي و سنتي خوراک: درآمدي بر نشانه شناسي غذا و آداب مربوط به آن از منظر دينجهاني شدن و هويت فرهنگي قوم لکواکاوي و تبيين نقش غذا در رقابت هاي ژئوپليتيکي با تاکيد بر ژئوپليتيک غذاتعيين مناسبترين درصد غذا دهي در پرورش گوشتي بچه فيل ماهي (Huso huso) در حوضچه هاي فايبرگلاسارتباط تنگاتنگ و خطرناك فرهنگ، اقتصاد، سياست و نظام هاي غذايي مقالات همایشی مرتبط: گزارش تجربه و کارکرد استقرار سیستم تضمین کیفیت در آزمایشگاهاثر استرس فیزیکی مزمن بر رفتار تغذیه ای در موش های صحرایی نرامنیت غذایی در ایرانبررسی کاربردهای آنتی باکتریال در صنایع غذاییشرح احوال و اشعار پنج تن از شاعران لک زبان معاصر ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 90 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی