مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله علوم باغباني ايران (علوم كشاوري ايران) اطلاعات شماره: تابستان 1395 , دوره 47 , شماره 2 ; از صفحه 203 تا صفحه 211 . عنوان مقاله: بررسي تأثير نيترات آمونيوم و آهن بر خواص کيفي و پاداکسندگي ميوة سيب رقم گالا نویسندگان: بابالار مصباح*, جليلي خديجه, عسگري سرچشمه محمدعلي, طلايي عليرضا آدرس: * پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج چکیده: توليد ميوه هاي با کيفيت و قابليت انبارداري بالا در سيب، اهميت زيادي دارد. در اين پژوهش اثرات نيترات آمونيوم و آهن بر خواص کيفي و پاداکسندگي (آنتي اکسيداني) ميوة سيب رقم گالا در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي بررسي شد. بدين منظور محلول پاشي کلات آهن در سه سطح (0، 5 و 10 ميلي گرم در ليتر) و تغذية خاکي نيترات آمونيوم در سه سطح (0، 40 و 60 ميلي گرم در کيلوگرم براي هر درخت) که به صورت نواري بودند، انجام شد. نتايج نشان داد که استفاده از تيمارهاي آهن و نيترات آمونيوم اثر معني داري (01/0≥ P) بر خواص کيفي ميوه داشت. بنابراين نتايج، کاربرد نيترات آمونيوم باعث افزايش فعاليت پاداکسندگي کل و فنل کل شد. با افزايش غلظت آهن نيز ميزان فعاليت پاداکسندگي کل افزايش، ولي ميزان فنل کل کاهش يافت. همچنين کاربرد آهن باعث کاهش اسيديتة کل و افزايش شاخص طعم ميوه شد. بنابر نتايج به دست آمده، تيمارهاي استفاده شده تأثير معني داري بر ميزان مواد جامد محلول کل و شاخص هاي رنگ نشان ندادند. نتايج اين پژوهش نشان داد که مصرف بهينة کود نيتروژن و آهن سبب افزايش کيفيت و محتواي پاداکسندگي سيب، رقم گالا مي شود. کلید واژه: اسيديتة قابل عيارسنجي(Q1)شاخص طعم(Q1)کروما(Q1)مواد جامد محلول(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثر سطوح مختلف آهن و بر روي مقدار عناصر و عملکرد توت فرنگي رقم سلواتأثير تغذيه ي آهن و نيتروژن بر شاخص هاي کيفي ميوه ي سيب (Malus domestica cv. Fuji) طي انبارماني و درصد برخي عنصرهاي کاني برگ و ميوهتاثير غلظت هاي مختلف نيترات و آمونيوم بر رشد و فعاليت آنزيم نيترات ردوکتاز و مقدار تروپان آلکالوئيدها در گياه بنگ دانهتاثير محلول پاشي آهن و تغذيه خاکي نيترات آمونيوم بر کيفيت پس از برداشت ميوه سيب رقم دلبار استيوالتأثير دور آبياري و کاربرد سيليسيم بر برخي ويژگي هاي مورفوفيزيولوژيکي و بيوشيميايي ريحان (Ocimum basilicum L. ) مقالات همایشی مرتبط: اثر سه نوع سیستم تربیت بر خصوصیات رشدی رقم های سیب "گالا" و "دلبار استیوال"حذف نیترات از آب با استفاده از نانوذرات صفر ظرفیتی آهنتاثیر سطوح مختلف تغذیه نیتروژن و آهن بر برخی خصوصیات کیفی میوه سیب رقم گرانی اسمیتاثر نسبت های مختلف آمونیوم:نیترات:اوره در حضور نیکل بر ویژگی های کیفی میوه ی توت فرنگی رقم پاروساثر غلظت های مختلف آهن و نیترات آمونیوم بر سفتی بافت میوه سیب رقم «دلبار استیوال» ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 36 آخرین های بلاگ افزودن فوتر در پاورپوینتآموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی