4 SID.ir | بررسي تأثير نيترات آمونيوم و آهن بر خواص کيفي و پاداکسندگي ميوة سيب رقم گالا

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تأثير نيترات آمونيوم و آهن بر خواص کيفي و پاداکسندگي ميوة سيب رقم گالا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
 
چکیده: 
توليد ميوه هاي با کيفيت و قابليت انبارداري بالا در سيب، اهميت زيادي دارد. در اين پژوهش اثرات نيترات آمونيوم و آهن بر خواص کيفي و پاداکسندگي (آنتي اکسيداني) ميوة سيب رقم گالا در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي بررسي شد. بدين منظور محلول پاشي کلات آهن در سه سطح (0، 5 و 10 ميلي گرم در ليتر) و تغذية خاکي نيترات آمونيوم در سه سطح (0، 40 و 60 ميلي گرم در کيلوگرم براي هر درخت) که به صورت نواري بودند، انجام شد. نتايج نشان داد که استفاده از تيمارهاي آهن و نيترات آمونيوم اثر معني داري (01/0≥ P) بر خواص کيفي ميوه داشت. بنابراين نتايج، کاربرد نيترات آمونيوم باعث افزايش فعاليت پاداکسندگي کل و فنل کل شد. با افزايش غلظت آهن نيز ميزان فعاليت پاداکسندگي کل افزايش، ولي ميزان فنل کل کاهش يافت. همچنين کاربرد آهن باعث کاهش اسيديتة کل و افزايش شاخص طعم ميوه شد. بنابر نتايج به دست آمده، تيمارهاي استفاده شده تأثير معني داري بر ميزان مواد جامد محلول کل و شاخص هاي رنگ نشان ندادند. نتايج اين پژوهش نشان داد که مصرف بهينة کود نيتروژن و آهن سبب افزايش کيفيت و محتواي پاداکسندگي سيب، رقم گالا مي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 43
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی