5 SID.ir | تأثير بسته بندي نانو سيليکات و پلي اتيلن بر ويژگي هاي کيفي و ماندگاري ميوه ي خرمالو (Diospyros kaki Thunb)

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تأثير بسته بندي نانو سيليکات و پلي اتيلن بر ويژگي هاي کيفي و ماندگاري ميوه ي خرمالو (Diospyros kaki Thunb)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
 
چکیده: 
عمر کوتاه و حساسيت به سرمازدگي بزرگ ترين مشکل پس از برداشت رقم هاي خرمالو است. از جمله تيمارهاي مؤثر در افزايش ماندگاري پس از برداشت ميوه ها استفاده از فناوري نانو است. در اين پژوهش تأثير به کارگيري ظرف هاي نانو سيليکات، ظرف هاي پلي اتيلن معمولي و بدون بسته بندي (شاهد) بر حفظ خواص کيفي ميوه ي خرمالو رقم کرج در چهل روز انبارداري آن در دماي 1 درجه ي سلسيوس و رطوبت نسبي 95-90 درصد بررسي شد. در مدت هاي 20 و 40 روز ميوه ها از انبار سرد خارج و پس از سه روز نگهداري در دماي معمولي به عنوان عمر قفسه اي ويژگي هايي همانند شاخص سرمازدگي، درصد کاهش وزن، سفتي بافت ميوه، مواد جامد محلول کل، اسيد قابل عيارسنجي (تيتراسيون)، ميزان آسکوربيک اسيد، محتواي تانن محلول، کاروتنوئيد کل، فلاونوئيد کل و فعاليت پاداکسندگي (آنتي اکسيداني) کل اندازه گيري شد. نتايج نشان داد، بسته بندي نانو در هر دو مدت انبارداري در مقايسه با ظرف هاي پلي اتيلن معمولي و شاهد موجب حفظ بهتر خواص کيفي، ميزان آسکوربيک اسيد، ميزان تانن محلول، فلاونوئيد کل و فعاليت پاداکسندگي ميوه در دوره ي انبارداري شد. همچنين ميوه هاي خرمالوي بسته بندي شده با نانو سيليکات کمترين شاخص سرمازدگي (01/0 درصد)، کاهش وزن (32/1 درصد) و بيشترين ميزان سفتي (33/5 نيوتن بر سانتي مترمربع) را داشتند. بنابراين استفاده از ظرف هاي حاوي نانو ذرات در افزايش ماندگاري پس از برداشت و حفظ کيفيت ميوه ي خرمالو مؤثرتر بوده است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 55
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی