مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله علوم باغباني ايران (علوم كشاوري ايران) اطلاعات شماره: بهار 1396 , دوره 48 , شماره 1 ; از صفحه 203 تا صفحه 217 . عنوان مقاله: تأثير بسته بندي نانو سيليکات و پلي اتيلن بر ويژگي هاي کيفي و ماندگاري ميوه ي خرمالو (Diospyros kaki Thunb) نویسندگان: نصر فهيمه, ربيعي ولي*, رضوي فرهنگ, خادمي اورنگ آدرس: * دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان چکیده: عمر کوتاه و حساسيت به سرمازدگي بزرگ ترين مشکل پس از برداشت رقم هاي خرمالو است. از جمله تيمارهاي مؤثر در افزايش ماندگاري پس از برداشت ميوه ها استفاده از فناوري نانو است. در اين پژوهش تأثير به کارگيري ظرف هاي نانو سيليکات، ظرف هاي پلي اتيلن معمولي و بدون بسته بندي (شاهد) بر حفظ خواص کيفي ميوه ي خرمالو رقم کرج در چهل روز انبارداري آن در دماي 1 درجه ي سلسيوس و رطوبت نسبي 95-90 درصد بررسي شد. در مدت هاي 20 و 40 روز ميوه ها از انبار سرد خارج و پس از سه روز نگهداري در دماي معمولي به عنوان عمر قفسه اي ويژگي هايي همانند شاخص سرمازدگي، درصد کاهش وزن، سفتي بافت ميوه، مواد جامد محلول کل، اسيد قابل عيارسنجي (تيتراسيون)، ميزان آسکوربيک اسيد، محتواي تانن محلول، کاروتنوئيد کل، فلاونوئيد کل و فعاليت پاداکسندگي (آنتي اکسيداني) کل اندازه گيري شد. نتايج نشان داد، بسته بندي نانو در هر دو مدت انبارداري در مقايسه با ظرف هاي پلي اتيلن معمولي و شاهد موجب حفظ بهتر خواص کيفي، ميزان آسکوربيک اسيد، ميزان تانن محلول، فلاونوئيد کل و فعاليت پاداکسندگي ميوه در دوره ي انبارداري شد. همچنين ميوه هاي خرمالوي بسته بندي شده با نانو سيليکات کمترين شاخص سرمازدگي (01/0 درصد)، کاهش وزن (32/1 درصد) و بيشترين ميزان سفتي (33/5 نيوتن بر سانتي مترمربع) را داشتند. بنابراين استفاده از ظرف هاي حاوي نانو ذرات در افزايش ماندگاري پس از برداشت و حفظ کيفيت ميوه ي خرمالو مؤثرتر بوده است. کلید واژه: پاداکسنده ي کل(Q1)تانن محلول(Q1)خرمالو (Diospyros kaki Thunb)(Q1)فلاونوئيد(Q2)نانوکمپوزيت(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اندازه گيري ميزان تانن هاي محلول و ارزيابي بازارپسندي ميوه خرمالو، رقم کرج پس از تيمارهاي رفع گسياستفاده از يخ خشک در حذف طعم گس ميوه خرمالو بررسي تاثير غلظت هاي مختلف اسيد ساليسيليک و دماهاي متفاوت بر ماندگاري، کيفيت پس از برداشت و فعاليت آنتي اکسيداني ميوه زردآلو (.Prunus armeniaca L) رقم "لاسگردي"تأثير مراحل مختلف بلوغ در برداشت بر عمر نگهداري ميوه خرمالو (Diospyros kaki L) در انباراثر محلول پاشي پس از برداشت اتانول بر رفع گسي و برخي از ويژگي هاي مهم ميوه خرمالو (.Diospyros kaki Thumb) مقالات همایشی مرتبط: اثر پرتوتابی نورفرابنفش نوع C بر برخی خصوصیات کیفی خرمالو طی دوره انبارمانیاثر کاربرد پساز برداشت هگزانال بر حفظ کیفیت میوه انگور رقم بیدانه سفید در انباربررسی همبستگی بین سفتی بافت در زمان برداشت و عمر انباری میوه با مقدار و نسبت عناصر معدنی در میوه چه ها و میوه های بالغ کیوی رقم هایوارد در 70 باغ تجاری قسمت شرقی استان گیلانتاثیر تیمار حرارتی بر افزایش طول عمر انبارداری پرتقالبررسی میزان لیکوپن، کارتنوئید، اسید آسکوربیک و مواد جامد محلول سه رقم گوجه فرنگی گلخانه ای (Lycopersicon esculentum) تحت اثرات هرس بوته و تنک میوه ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 79 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی