برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1396 , دوره  48 , شماره  1 ; از صفحه 175 تا صفحه 189 .
 
عنوان مقاله: 

تأثير قارچ قارچريشه ي آربسکولار (Glomus mosseae) برجذب و توزيع برخي عنصرهاي غذايي (فسفر، پتاسيم، کلسيم، منيزيم، سديم، کلر، روي و مس) در دانهال هاي پسته ي سرخس، ابارقي و بنه باغي در شرايط تنش شوري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج)، رفسنجان، ایران
 
چکیده: 
اين پژوهش براي تعيين اثر همزيستي قارچ ميکوريز آربسکولار (Glomus mosseae) و مقايسه ي سه پايه پسته از نظر جذب و توزيع عنصرهاي غذايي فسفر، پتاسيم، کلسيم، منيزيم، سديم، کلر، روي و مس در تنش شوري انجام شد. بدين منظور آزمايشي گلخانه اي در قالب طرح کامل تصادفي به صورت فاکتوريل با سه عامل: ميکوريز (ميکوريز و بدون ميکوريز)، شوري آب آبياري (5/0، 5، 10 و 15 ds/m) و پايه (سرخس، ابارقي و بنه باغي) اجرا شد. نتايج نشان داد، سطوح مختلف شوري موجب کاهش همزيستي و جذب عناصر (فسفر، پتاسيم، کلسيم، روي و مس) در پايهها شد و با افزايش سطح شوري تجمع سديم و کلر در ريشه و شاخساره افزايش يافت. توزيع عنصرها تحت تأثير تيمار ميکوريز قرار گرفت به طوري که ميزان عنصرهاي فسفر، پتاسيم، سديم و کلر در ريشه کمتر از شاخساره بود. گياهان داراي ميکوريز در مقايسه با گياهان بدون ميکوريز غلظت بالاتري از فسفر، پتاسيم، کلسيم و روي داشتند همچنين غلظت سديم و کلر در گياهان ميکوريزي کمتر از گياهان بدون ميکوريز بود. در مجموع همزيستي پايه هاي پسته با ميکوريز سبب افزايش مقاومت به تنش شوري شد که دست کم مي توان بخشي از آن را به افزايش جذب برخي از يون هاي کاني کم تحرک مانند فسفر و روي و فراهم نمودن تنظيم اسمزي بيشتر نسبت داد. پايه ي بنه باغي نسبت به دو پايه ي ديگر محتواي سديم و کلر کمتري در ريشه و شاخساره داشت که مي تواند دليلي براي مقاومت بيشتر اين پايه در مقايسه با دو پايه ي ديگر در برابر شوري آب آبياري باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

فتاحی، م.، و شمشیری، م.، و نصراله پورمقدم، ش. (1396). تأثیر قارچ قارچریشه ی آربسکولار (Glomus mosseae) برجذب و توزیع برخی عنصرهای غذایی (فسفر, پتاسیم, کلسیم, منیزیم, سدیم, کلر, روی و مس) در دانهال های پسته ی سرخس, ابارقی و بنه باغی در شرایط تنش شوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 48(1 ), 175-189. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467821



Vancouver : کپی

فتاحی مسعود، شمشیری محمدحسین، نصراله پورمقدم شیرین. تأثیر قارچ قارچریشه ی آربسکولار (Glomus mosseae) برجذب و توزیع برخی عنصرهای غذایی (فسفر, پتاسیم, کلسیم, منیزیم, سدیم, کلر, روی و مس) در دانهال های پسته ی سرخس, ابارقی و بنه باغی در شرایط تنش شوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1396 [cited 2022January24];48(1 ):175-189. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467821



IEEE : کپی

فتاحی، م.، شمشیری، م.، نصراله پورمقدم، ش.، 1396. تأثیر قارچ قارچریشه ی آربسکولار (Glomus mosseae) برجذب و توزیع برخی عنصرهای غذایی (فسفر, پتاسیم, کلسیم, منیزیم, سدیم, کلر, روی و مس) در دانهال های پسته ی سرخس, ابارقی و بنه باغی در شرایط تنش شوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 48(1 ), pp.175-189. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467821.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 79 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی