5 SID.ir | تأثير کاربرد پس از برداشت پوتريسين بر کيفيت و عمر انبارماني پسته ي تازه ي رقم هاي ’ فندقي‘ و ’ کله قوچي‘

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تأثير کاربرد پس از برداشت پوتريسين بر کيفيت و عمر انبارماني پسته ي تازه ي رقم هاي ’ فندقي‘ و ’ کله قوچي‘

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
 
چکیده: 
يکي از راهکار هاي افزايش ماندگاري فراورده هاي باغباني، کاربرد پيش و پس از برداشت پلي آمين ها است. اين پژوهش به منظور بررسي تأثير پلي آمين پوتريسين بر کيفيت پسته ي تازه در دوره هاي انبارداري انجام شده است. پسته هاي تازه ي رقم هاي فندقي و کله قوچي به روش غوطه وري در محلول هاي پوتريسين (0، 1 و 2 ميلي مولار) به مدت هشت دقيقه تيمار شدند و پس از خشک شدن در بسته (ظرف هاي پلاستيکي) قرارگرفته و در دماي 1± 5/1 درجه ي سلسيوس سردخانه نگهداري شدند. نتايج به دست آمده از آزمايش نشان داد، پس از 45 روز انبارداري تيمار پوتريسين 2 ميلي مولار با ميانگين 97/1 درصد کمترين ميزان کاهش وزن را نسبت به شاهد (95/3 درصد) نشان داد. تيمار پوتريسين 2 ميلي مولار با ميانگين 3/2 کيلوگرم نيرو مؤثرترين تيمار براي حفظ سفتي بوده است. در پايان زمان انبارداري، تيمارهاي پوتريسين سبب کاهش آلودگي ميکروبي در هر دو رقم شدند. در دوره ي نگهداري نيز تيمار پوتريسين 2 ميلي مولار پس از گذشت 45 روز از آغاز انبارداري با ميانگين log cfu g-132/1 کمترين و نمونه هاي شاهد با ميانگين log cfu g-115/3 بيشترين ميزان آلودگي را نشان دادند. پسته هاي تازه تيمارنشده افزايش در ميزان اسيديته، پراکسيد، طعم و مزه ي نامطلوب (تندي)، کاهش در ميزان قند، شاخص هاي مختلف رنگ را نشان دادند. همه ي اين تغييرپذيري ها به صورت معني داري تحت تأثير تيمارهاي پوتريسين به تأخير افتادند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 44
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی