6 SID.ir | تأثير اسل، ساکارز و اسانس آويشن باغي (Thymus vulgaris) بر ماندگاري و کيفيت پس از برداشت گل شاخه بريدني مريم (Polianthes tuberosa L. )

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تأثير اسل، ساکارز و اسانس آويشن باغي (Thymus vulgaris) بر ماندگاري و کيفيت پس از برداشت گل شاخه بريدني مريم (Polianthes tuberosa L. )

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم کشاورزي، دانشگاه گيلان
 
چکیده: 
در اين پژوهش که باهدف بهبود کيفيت و افزايش ماندگاري پس از برداشت گل شاخه بريدني مريم رقم دابل انجام گرفت، تيمارهاي موردآزمايش شامل آب مقطر به عنوان تيمار شاهد، اتانول 3درصد، ساکارز 5 درصد، اسانس آويشن باغي در سه سطح 50، 75 و 100 ميلي گرم در ليتر، اسل در سه سطح 25، 50 و 75 ميلي گرم در ليتر و براي شماري از شاخه هاي گل نيز تيمار ضرباني با ساکارز 5درصد در 24 ساعت اول و قرار دادن شاخه-هاي گل تيمارشده با ساکارز در سه غلظت يادشده ي اسانس آويشن باغي و اسل، در 24 ساعت دوم بودند. نتايج مقايسه ي ميانگين ها نشان داد تيمار گل-ها با غلظت هاي 25، 50 و 75 ميلي گرم در ليتر اسل، بيشترين تأثير را در به تأخير انداختن پيري گل ها به ترتيب به مدت 33/7، 67/6 و 67/5 روز داشتند. در غلظت هاي 75، 100 و 50 ميلي گرم در ليتر اسانس آويشن باغي نيز ماندگاري به ترتيب 33/4، 67/3 و 33/3 روز افزايش يافت. در اين تيمارها وزن تر نسبي، جذب آب، ميزان مواد جامد محلول، پروتئين و سبزينه (کلروفيل) نسبت به ديگر تيمارها بيشتر بود. ميزان پراکسيداسيون ليپيدها و فعاليت آنزيم هاي کاتالاز و پراکسيداز در طي دوره ي پس از برداشت در گل هاي تيمارشده با غلظت هاي 25، 50 و 75 ميلي گرم در ليتر اسل و غلظت هاي 75، 100 و 50 ميلي گرم در ليتر اسانس آويشن باغي نسبت به ديگر تيمارها کمتر بود. اسل و اسانس آويشن باغي به همراه ساکارز نيز سبب افزايش ماندگاري گل هاي شاخه بريدني مريم رقم دابل شدند.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 21
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی