برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1395 , دوره  47 , شماره  1 ; از صفحه 71 تا صفحه 79 .
 
عنوان مقاله: 

تأثير هرس تابستانه و محلول پاشي کلريد کلسيم بر برخي ويژگي هاي کمي و کيفي ميوه ي کيوي (Actinidia deliciosa cv. Hayward)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، ساری
 
چکیده: 
هم اکنون يکي از راه هاي افزايش سفتي بافت ميوه، مصرف کلسيم روي ميوه هاي کيوي پيش از برداشت است. چگونگي برداشت، ترابري و نگهداري کيوي در ايران مناسب نيست و ضايعات حاصله در اثر کاربرد روش هاي سنتي و بي دقتي در امر برداشت تا عرضه به مصرف کننده بسيار زياد است. لذا اين پژوهش به منظور بررسي تأثير سطوح مختلف هرس تابستانه و کلريد کلسيم بر ويژگي هاي کمي و کيفي ميوه ي کيوي رقم هايوارد انجام شد. آزمايش در قالب فاکتوريل بر پايه ي طرح بلوک کامل تصادفي با دو عامل، هرس تابستانه در سطوح (0، 2، 4 و 8 باقي گذاشتن برگ از انتهاي آخرين ميوه) و کلريد کلسيم با غلظت هاي (صفر و 5 /1 درصد) و درمجموع با 8 تيمار به اجرا درآمد. پس از تيمار، ويژگي هاي کيفي و کمي ميوه هاي برداشت شده شامل مواد جامد محلول (TSS)، اسيديته ي قابل عيارسنجي يا تيتراسيون (TA)، سفتي بافت ميوه، وزن، طول، قطر، حجم و ميزان کلسيم ميوه ارزيابي شد. نتايج تجزيه ي واريانس داده ها نشان داد که تأثير متقابل و جداگانه هرس تابستانه و کلريد کلسيم بر مواد جامد محلول (TSS)، سفتي، وزن و کلسيم بافت ميوه معني دار شد. مقايسه ي ميانگين نشان داد که بالاترين ميزان کلسيم بافت ميوه (93/1 درصد) و بالاترين ميزان سفتي (73/11) در تيمار اثر متقابل هرس سبک و کلريد کلسيم 5/1 درصد است. بنابراين استفاده ي توأم از هرس تابستانه و کلريد کلسيم سبب مقاومت بيشتر ميوه به آسيب هاي مکانيکي حين برداشت و جابجايي و ترابري آن خواهد شد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

محسنی، ز.، و صادقی، ح.، و محمودی، م. (1395). تأثیر هرس تابستانه و محلول پاشی کلرید کلسیم بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه ی کیوی (Actinidia deliciosa cv. Hayward). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 47(1 ), 71-79. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467701



Vancouver : کپی

محسنی زینب، صادقی حسین، محمودی مجتبی. تأثیر هرس تابستانه و محلول پاشی کلرید کلسیم بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه ی کیوی (Actinidia deliciosa cv. Hayward). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1395 [cited 2022January25];47(1 ):71-79. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467701



IEEE : کپی

محسنی، ز.، صادقی، ح.، محمودی، م.، 1395. تأثیر هرس تابستانه و محلول پاشی کلرید کلسیم بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه ی کیوی (Actinidia deliciosa cv. Hayward). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 47(1 ), pp.71-79. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467701.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 87 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی