مشخصات مقاله عنوان نشریه: تحقيقات سامانه ها و مكانيزاسيون كشاورزي (مجله تحقيقات مهندسي کشاورزي) اطلاعات شماره: پاييز و زمستان 1397 , دوره 17 , شماره 67 ; از صفحه 29 تا صفحه 40 . عنوان مقاله: بررسي اثر زمان برداشت بر خصوصيات تبديل دو رقم برنج هاشمي و گوهر نویسندگان: صالحيان فرزاد, هاشمي سيدجعفر* آدرس: * گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران چکیده: زمان مناسب برداشت برنج مي تواند ضايعات محصول را در مزرعه و عمليات تبديل شلتوک کاهش دهد. در اين تحقيق، اثر زمان برداشت شالي بر خواص تبديل دو رقم برنج محلي هاشمي و پرمحصول گوهر در مرکز ترويج و توسعه ي تکنولوژي هراز (ايران) بررسي شد. برداشت محصول هنگامي که رطوبت شلتوک به 23 درصد بر پايه ي تر رسيد (85 و 115 روز پس از نشاکاري به ترتيب براي ارقام هاشمي و گوهر) آغاز و تا ورس کامل محصول طي نُه زمان برداشت بررسي شد. نتايج بررسي ها نشان مي دهد که اثر زمان برداشت بر صفات درصد ترک، دانه هاي گچي، مقدار سختي، راندمان تبديل کل، درجه ي تبديل و درصد برنج سفيد سالم در سطح احتمال 1 درصد معني دار است. همچنين، بيشترين راندمان تبديل کل (9/53 درصد) و ميزان برنج سفيد سالم (7/40 درصد) براي رقم هاشمي در زمان برداشت ششم با رطوبت 3/18 درصد (93 روز پس از نشاکاري) به دست آمده است اما براي رقم گوهر، اختلاف معني داري بين زمان هاي مختلف برداشت وجود نداشت. بنابراين مشخص شد که مناسب ترين بازه ي زماني برداشت برنج از نظر راندمان تبديل کل و درصد برنج سفيد سالم براي رقم هاشمي بين 92 تا 95 و براي رقم گوهر بين 121 تا 124 روز پس از نشاکاري است. کلید واژه: دانه هاي گچيدرصد برنج سفيد سالمدرصد ترکراندمان تبديل کلزمان برداشت موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي اثر دماي هوا و رطوبت نهايي شلتوک بر درصد ترک و ضريب تبديل ارقام برنج ايراني در خشک کن بستر سيالبررسي و مقايسه ميزان ضايعات برنج در دو روش متداول تبديل شلتوک به برنج سفيد در استان گيلان اثر ميزان بذر بر عملکرد دانه و اجزاي عملکرد برنج رقم هاشمي در انواع روش هاي کاشت مستقيمبررسي تاثير پاربويلينگ برنج به وسيله امواج مايکروويو بر ضريب تبديل و درصد برنج سالمتحليلي بر ضايعات و راهکارهاي کاهش ضايعات برنج مقالات همایشی مرتبط: ارزیابی اثر مدیریت تلفیقی تغذیه برنج با استفاده از کودهای زیستی و شیمیایی بر شاخص های رشد برنج رقم گوهرمقایسه فرآیند تبدیل شلتوک (شالی) به برنج در روش های متداول نسبت به استفاده از سیستم parboiling در حین عملیات تبدیلتاثیر مواد آلی بر افزایش قابلیت جذب فسفر از سنگ فسفات در رقم برنج هاشمیبررسی تاثیر تبدیل شلتوک به برنج سفید بلافاصله پس از اتمام خشک کردن (در حالت گرم) بر ضریب تبدیل و درصد برنج سالمبررسی تاثیر سفید کن بر ضایعات برنج ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 263 آخرین های بلاگ افزودن فوتر در پاورپوینتآموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی