مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر زمان برداشت بر خصوصيات تبديل دو رقم برنج هاشمي و گوهر

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
 
چکیده: 
زمان مناسب برداشت برنج مي تواند ضايعات محصول را در مزرعه و عمليات تبديل شلتوک کاهش دهد. در اين تحقيق، اثر زمان برداشت شالي بر خواص تبديل دو رقم برنج محلي هاشمي و پرمحصول گوهر در مرکز ترويج و توسعه ي تکنولوژي هراز (ايران) بررسي شد. برداشت محصول هنگامي که رطوبت شلتوک به 23 درصد بر پايه ي تر رسيد (85 و 115 روز پس از نشاکاري به ترتيب براي ارقام هاشمي و گوهر) آغاز و تا ورس کامل محصول طي نُه زمان برداشت بررسي شد. نتايج بررسي ها نشان مي دهد که اثر زمان برداشت بر صفات درصد ترک، دانه هاي گچي، مقدار سختي، راندمان تبديل کل، درجه ي تبديل و درصد برنج سفيد سالم در سطح احتمال 1 درصد معني دار است. همچنين، بيشترين راندمان تبديل کل (9/53 درصد) و ميزان برنج سفيد سالم (7/40 درصد) براي رقم هاشمي در زمان برداشت ششم با رطوبت 3/18 درصد (93 روز پس از نشاکاري) به دست آمده است اما براي رقم گوهر، اختلاف معني داري بين زمان هاي مختلف برداشت وجود نداشت. بنابراين مشخص شد که مناسب ترين بازه ي زماني برداشت برنج از نظر راندمان تبديل کل و درصد برنج سفيد سالم براي رقم هاشمي بين 92 تا 95 و براي رقم گوهر بين 121 تا 124 روز پس از نشاکاري است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 43
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی