4 SID.ir | اثر کم آبياري و سطوح زئوليت بر فنولوژي، عملکرد روغن و کارآيي مصرف آب شاهدانه

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر کم آبياري و سطوح زئوليت بر فنولوژي، عملکرد روغن و کارآيي مصرف آب شاهدانه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت، دانشگاه شهرکرد
 
چکیده: 
به منظور بررسي اثر کم آبياري و کاربرد زئوليت بر راندمان مصرف آب، عملکرد روغن و فنولوژي شاهدانه، آزمايشي به صورت کرت هاي خرد شده در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با سه تکرار در دانشگاه شهرکرد انجام شد. تيمارها شامل آبياري به عنوان عامل اصلي در چهار سطح (تامين 40، 60، 80 و 100 درصد نياز آبي گياه) و کاربرد زئوليت به عنوان عامل فرعي در سه سطح (عدم کاربرد، کاربرد 5 و 10 تن در هکتار) بود. نتايج نشان داد طول دوره زايشي تحت تاثير آبياري و زئوليت و برهمکنش آن ها قرار گرفت و با کاهش تامين آب آبياري، طول دوره رشد کاهش يافت؛ که سهم مراحل زايشي بيش از مراحل رويشي بود. با افزايش شدت کم آبياري عملکرد روغن، به عنوان تابعي از عملکرد دانه و درصد روغن، کاهش معني داري داشت، اما کاربرد زئوليت تا حدودي سبب جلوگيري از کاهش عملکرد روغن گرديد. زئوليت مصرف آب در ازاي هر واحد عملکرد توليدي را در تيمار تنش خفيف و متوسط به ترتيب 9/19 و 5/17 درصد نسبت به شرايط بدون تنش بهبود داد. کاربرد 10 تن زئوليت در هکتار به همراه تامين 60 و به ويژه 80 درصد نياز آبي، سبب کاهش خسارت تنش خشکي به گياه شاهدانه مي شود.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 27
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی