برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1395 , دوره  47 , شماره  1 ; از صفحه 33 تا صفحه 44 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تغييرپذيري هاي عناصر غذايي، ويژگي هاي رشدي و فيزيولوژيک در چند رقم و دورگه بين گونه اي انگور در شرايط تنش شوري ناشي از کلريد سديم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران
 
چکیده: 
انتخاب انگورهاي متحمل به شوري به عنوان پايه يا رقم و يافتن شاخص-هايي براي غربال ژنوتيپ هاي متحمل، بسيار اهميت دارد. به اين منظور تأثير چند غلظت کلريد سديم (0، 50، 100 و 150 ميلي مولار) روي طول ريشه، وزن خشک ريشه و ساقه، شدت آسيب هاي شوري، پرولين، قندهاي محلول، محتواي آب نسبي، ميزان سديم، کلر، پتاسيم و نيترات برگ رقم هاي رشه، ريش بابا، ات اوزوم، ساياني و دو دورگه ي بين گونه اي در قالب آزمايش فاکتوريل با پايه ي بلوک کامل تصادفي در سه تکرار درون گلدان در شرايط هواي آزاد بررسي شد. ميزان رشد، وزن خشک ريشه و ساقه و RWC با افزايش شوري، کاهش يافتند. شوري در چند رقم باعث افزايش ميزان پرولين و قندهاي محلول شد، کمترين تجمع سديم و کلر در برگ هاي دورگ H6 و رقم هاي ساياني و رشه ديده شد. در غلظت هاي بالاي شوري پتاسيم و نيترات برگ کاهش يافت. کمترين آسيب هاي شوري در دورگ ها و رقم رشه مشاهده شد. در غلظت 150 ميلي مولار تنها H6 تحمل مناسبي را نشان داد. بر پايه ي ميزان تجمع سديم و کلر برگ و آسيب هاي وارده به شاخه و برگ و ميزان رشد در بين رقم ها، رشه و در بين دورگ ها، H6 تحمل نسبي به شوري نشان دادند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

دولتی بانه، ح. (1395). بررسی تغییرپذیری های عناصر غذایی, ویژگی های رشدی و فیزیولوژیک در چند رقم و دورگه بین گونه ای انگور در شرایط تنش شوری ناشی از کلرید سدیم. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 47(1 ), 33-44. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467686



Vancouver : کپی

دولتی بانه حامد. بررسی تغییرپذیری های عناصر غذایی, ویژگی های رشدی و فیزیولوژیک در چند رقم و دورگه بین گونه ای انگور در شرایط تنش شوری ناشی از کلرید سدیم. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1395 [cited 2022January18];47(1 ):33-44. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467686



IEEE : کپی

دولتی بانه، ح.، 1395. بررسی تغییرپذیری های عناصر غذایی, ویژگی های رشدی و فیزیولوژیک در چند رقم و دورگه بین گونه ای انگور در شرایط تنش شوری ناشی از کلرید سدیم. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 47(1 ), pp.33-44. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467686.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 54 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی