مشخصات مقاله عنوان نشریه: تحقيقات سامانه ها و مكانيزاسيون كشاورزي (مجله تحقيقات مهندسي کشاورزي) : بهار و تابستان 1395 , دوره 17 , شماره 66 #a00414 ; از صفحه 101 تا صفحه 114 . عنوان مقاله: اثر دما و رطوبت نهايي شلتوک بر مدت زمان خشک شدن و خصوصيات تبديل در خشک کن بسترسيال با دو منبع حرارتي نویسندگان: پورباقر رقيه, رحمتي محمدهاشم, علي زاده محمدرضا*, رضايي اصل عباس, اسماعيل زاده ابراهيم آدرس: * موسسه تحقيقات برنج کشور، سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي، رشت، ايران چکیده: تعيين روش مناسب خشک کردن شلتوک يکي از عوامل موثر برکاهش ضايعات تبديل است. در اين تحقيق، اثر دماي هوا در سه سطح 40، 50 و 60 درجه سلسيوس (معادل شدت تابش هاي 0/031، 0/042 و 0/053 وات بر سانتي متر مکعب) و رطوبت نهايي شلتوک در سه سطح 8 تا 9، 9 تا 10 و 10 تا 11 درصد (بر مبناي خشک) بر مدت زمان خشک کردن و خصوصيات تبديل رقم دمسياه در خشک کن بسترسيال با دو منبع حرارتي (تابش مادون قرمز و جريان هواي گرم) بررسي شد. آزمايش ها به صورت فاکتوريل در قالب طرح کاملاً تصادفي در سه تکرار اجرا شد. نتايج بررسي ها نشان مي دهد که اثر دما و روش خشک کردن روي مقدار شکستگي و ترک خوردگي دانه و مدت زمان خشک شدن در سطح احتمال يک درصد معني دار است. با افزايش دماي هواي خشک کن از 40 به 60 درجه سلسيوس، ترک خوردگي (از 5 به 14درصد) و شکستگي شلتوک (از 26 به 39 درصد) افزايش و مدت زمان خشک شدن از 964 دقيقه به 242 دقيقهکاهش مي يابد. در هر سطح از دما و رطوبت مورد آزمايش، درصد ترک خوردگي و شکستگي دانه ها در خشک کن بسترسيال مادون قرمز کمتر است تا در خشک کن هواي گرم. ميزان ترک خوردگي و شکستگي شلتوک در رطوبت 8 تا 9 درصد و دماي40 درجه سلسيوس در خشک کن مادون قرمز کمترين مقدار (به ترتيب 5/67 و 26/9 درصد) و در رطوبت 8 تا 9 درصد در دماي 60 درجه سلسيوس در خشک کن جريان هواي گرم بيشترين مقدار (به ترتيب 14 و 39/5 درصد) است. كلید واژه: تابش مادون قرمزخشک کن بسترسيالخصوصيات تبديلرطوبت شلتوک موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: برسي اثر دماي هواي ورودي بر بازده حرارتي خشک کن هاي بستر ثابت شلتوکبررسي اثر دما و جهت جريان هوا بر تغييرات رطوبت و زمان خشك كردن شلتوك در خشك كن هاي توده اياثر دبي و دماي هواي ورودي بر ويژگي هاي تبديل و زمان خشک شدن سه رقم شلتوک در خشک کن بسترسيال با چرخه بستهبررسي اثر دماي هوا و رطوبت نهايي شلتوک بر درصد ترک و ضريب تبديل ارقام برنج ايراني در خشک کن بستر سيالاستخراج مدل سينتيک خشک شدن شلتوک رقم فجر در خشک كن لايه نازک مقالات همایشی مرتبط: تاثير سرعت هواي خشک کن بر ضريب تبديل و درصد برنج سالمتاثير تاريخ خشکاندن شلتوک بر درصد شکستگي در دو رقم طارم محلي و شفقبررسي مقايسه اي توليد سيب خشک به وسيله خشک کن خورشيدي و روش خشک کردن با هواي گرم (آون)بررسي نقش فرآيند خشک کردن در شکست دانه هاي برنجبررسي تاثير دماي خشک کن و رطوبت نهائي شلتوک بر درصد برنج سالم در ارقام پر محصول استان مازندران ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 29 آخرین های بلاگ با کد QR میزان استفاده از ارائه خود را افزایش دهیدمحققان پر استناد ایران در سال 2019موضوعات جدید علمی را استخراج کنیدبا سرویس رایگان موضوعات مرتبط در ساینس دایرکت آشنا شویمبا پابلونز: مقالات علمی خود را به صورت رایگان از وب آو ساینس رصد کنیمچگونه استنادات خود را افزایش دهیم؟ ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی