5 SID.ir | بررسي اثر افزودن سياه دانه (Nigella sativa L. ) به جيره در عملکرد و برخي فراسنجه هاي خوني جوجه هاي گوشتي

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر افزودن سياه دانه (Nigella sativa L. ) به جيره در عملکرد و برخي فراسنجه هاي خوني جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامي، دانشکده علوم دامي و صنايع غذايي، دانشگاه کشاورزي و منابع طبيعي رامين خوزستان، اهواز، ايران
 
چکیده: 
به منظور بررسي اثر افزودن سياه دانه به جيره در عملکرد، پاسخ ايمني و برخي فراسنجه هاي خوني، از 192 قطعه جوجه يک روزه سويه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفي با چهار تيمار، چهار تکرار و دوازده مشاهده در هر تکرار استفاده شد. تيمارهاي آزمايشي شامل سطوح افزايشي صفر (تيمار شاهد)، 0/4، 0/8 و 1/2 درصد سياه دانه بود. در دوره رشد و کل دوره پرورش، وزن بدن در پرندگاني که جيره حاوي 0/4 و 0/8 درصد سياه دانه مصرف کردند، بيشتر از پرندگان شاهد بود (P<0/05). افزودن سياه دانه به جيره اثري بر مصرف خوراک و ضريب تبديل غذايي در دوره هاي آغازين، رشد و کل دوره پرورش نداشت. وزن بورس فابرسيوس و تيموس در پرندگاني که 0/4 و 0/8 درصد سياه دانه در جيره خود دريافت کردند، بيشتر از پرندگان شاهد بود (P<0/05). وزن کبد در پرندگان مربوط به تيمار 0/4 درصد سياه دانه بيشتر از شاهد بود (P<0/05). افزودن سياه دانه به جيره باعث کاهش معنادار غلظت گلوکز، تري گليسريد، کلسترول و LDL و افزايش ميزان HDL سرم خون شد (P<0/05). در پرندگاني که در جيره خود سياه دانه دريافت کردند تعداد گلبول هاي سفيد افزايش و نسبت هتروفيل: لنفوسيت کاهش يافت (P<0/05). توان آنتي اکسيداني تام پلاسماي خون در پرندگاني که0/4 و 0/8 درصد سياه دانه دريافت کردند، بيشتر از شاهد بود (P<0/05). به طور کلي، استفاده از سياه دانه تا سطح 0/8 درصد در جيره، ضمن بهبود عملکرد، فعاليت سيستم ايمني و توان آنتي اکسيداني تام خون جوجه هاي گوشتي را افزايش مي دهد.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 13
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی