مشخصات مقاله عنوان نشریه: توليدات دامي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) اطلاعات شماره: پاييز و زمستان 1393 , دوره 16 , شماره 2 ; از صفحه 123 تا صفحه 135 . عنوان مقاله: بررسي اثر پنيرک (Malva Sylvestris) بر تجزيه پذيري و فراسنجه هاي تخمير علوفه آتريپلکس در شرايط آزمايشگاهي نویسندگان: خدادادي ايران, محمدآبادي طاهره*, چاجي مرتضي, ساري محسن آدرس: * گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ملاثانی ایران چکیده: اين آزمايش براي بررسي اثر سطوح گوناگون پنيرک (صفر، 20، 40، و 60 ميلي گرم در کيلوگرم علوفه آتريپلکس) بر تجزيه پذيري و فراسنجه هاي تخمير علوفه آتريپلکس در شتر تک کوهانه انجام گرفت. فراسنجه هاي تخمير با تکنيک توليد گاز و قابليت هضم آزمايشگاهي با روش هضم دومرحله اي به کمک دو نفر شتر تک کوهانه ماده دوساله داراي فيستولاي شکمبه اندازه گيري شد. افزودن پنيرک در دو سطح 40 و 60 ميلي گرم در کيلوگرم علوفه موجب افزايش معني دار حجم گاز توليدي از علوفه آتريپلکس شد (0/05>P)، ولي ثابت نرخ توليد گاز تحت تاثير افزودن پنيرک قرار نگرفت. اضافه کردن پنيرک (60 ميلي گرم در کيلوگرم) به آتريپلکس ميزان عامل جداکننده، توليد توده ميکروبي، راندمان توليد توده ميکروبي، و ماده آلي واقعاً هضم شده را به طور معني داري کاهش داد (0/05>P). افزودن 40 و 60 ميلي گرم در کيلوگرم پنيرک به علوفه آتريپلکس pH محيط هاي کشت را کاهش داد (0/05>P). در مقايسه با تيمار شاهد بالاترين غلظت نيتروژن آمونياکي مربوط به تيمار حاوي 20 ميلي گرم در کيلوگرم پنيرک (11/73 ميلي گرم در 100 ميلي ليتر) بود (0/05>P). همچنين اين تيمار بيشترين هضم پذيري NDF را در مقايسه با تيمار شاهد داشت (0/5>P). افزودن پنيرک در سطوح 20، 40، و 60 ميلي گرم در کيلوگرم به آتريپلکس موجب افزايش تراکم گونه هاي پروتوزوئرها در زمان هاي 12 و 24 ساعت در مقايسه با 48 ساعت انکوباسيون شد (0/05>P). گونه هاي ديپلودينيوم کملي، ديپلودينيوم مگي، اپيدينيوم ايکوداتوم، و يوديپلودينيوم مگي در تيمارهاي حاوي پنيرک تراکم بالاتري داشتند (0/05>P). براساس نتايج تحقيق حاضر، تخمير بالاي پنيرک مي تواند به بهبود قابليت هضم و توليد گاز علوفه آتريپلکس در جيره شتر تک کوهانه بيانجامد. کلید واژه: آتريپلکس(Q1)پروتوزوئرها(Q2)پنيرک(Q2)توليد گاز(Q2)قابليت هضم(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: ارزيابي نظرات بهره برداران در ارتباط با کشت آتريپلکس در مراتع زرند ساوهارزيابي رقابت علف هرز پنيرک (Malva spp) بر عملکرد دانه گندم در سطوح مختلف نيتروژنبررسي تئوري گياه پنيرک از ديدگاه نانوبيوتکنولوژيتاثير سطوح مختلف عصاره گياه دارويي پنيرک بر عملکرد، خصوصيات لاشه و برخي فراسنجه هاي ايمني و خوني جوجه هاي گوشتيبررسي اثر آلودگي هوا بر خصوصيات فيزيولوژيکي، تشريحي و ريخت شناسي دو گونه گياهي پنيرک گل ريز (Malva parviflora) و جو هرز (Hordeum glaucum) در منطقه صنايع فولاد اهواز مقالات همایشی مرتبط: مدیریت سازگاری و خدمات اکوسیستمی در مراتع تحت کشت آتریپلکس (مطالعه موردی استان گلستان، شهرستان گنبدکاووس، روستای چپرقویمه)بررسی اثر سینرژیک نانو ذرات نقره و عصاره آبی پنیرک بر بهبود زخم موش سوری نژاد NMRIبررسی اثر محلول پاشی عصاره آبی آفتابگردان (رقم آذر گل) بر فتوسنتز و فعالیت ساکاروز سنتتاز گیاهچه پنیرکمعرفی گیاه پنیرک به عنوان میزبان آزمایشگاهی فیتوپلاسمای عامل تورم جوانه گوجه فرنگیگونه های علوفه ای مورد استفاده شتر ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 22 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی