5 SID.ir | بررسي اثر پنيرک (Malva Sylvestris) بر تجزيه پذيري و فراسنجه هاي تخمير علوفه آتريپلکس در شرايط آزمايشگاهي

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر پنيرک (Malva Sylvestris) بر تجزيه پذيري و فراسنجه هاي تخمير علوفه آتريپلکس در شرايط آزمايشگاهي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامي، دانشکده علوم دامي و صنايع غذايي، دانشگاه کشاورزي و منابع طبيعي رامين خوزستان، اهواز، ملاثاني ايران
 
چکیده: 
اين آزمايش براي بررسي اثر سطوح گوناگون پنيرک (صفر، 20، 40، و 60 ميلي گرم در کيلوگرم علوفه آتريپلکس) بر تجزيه پذيري و فراسنجه هاي تخمير علوفه آتريپلکس در شتر تک کوهانه انجام گرفت. فراسنجه هاي تخمير با تکنيک توليد گاز و قابليت هضم آزمايشگاهي با روش هضم دومرحله اي به کمک دو نفر شتر تک کوهانه ماده دوساله داراي فيستولاي شکمبه اندازه گيري شد. افزودن پنيرک در دو سطح 40 و 60 ميلي گرم در کيلوگرم علوفه موجب افزايش معني دار حجم گاز توليدي از علوفه آتريپلکس شد (0/05>P)، ولي ثابت نرخ توليد گاز تحت تاثير افزودن پنيرک قرار نگرفت. اضافه کردن پنيرک (60 ميلي گرم در کيلوگرم) به آتريپلکس ميزان عامل جداکننده، توليد توده ميکروبي، راندمان توليد توده ميکروبي، و ماده آلي واقعاً هضم شده را به طور معني داري کاهش داد (0/05>P). افزودن 40 و 60 ميلي گرم در کيلوگرم پنيرک به علوفه آتريپلکس pH محيط هاي کشت را کاهش داد (0/05>P). در مقايسه با تيمار شاهد بالاترين غلظت نيتروژن آمونياکي مربوط به تيمار حاوي 20 ميلي گرم در کيلوگرم پنيرک (11/73 ميلي گرم در 100 ميلي ليتر) بود (0/05>P). همچنين اين تيمار بيشترين هضم پذيري NDF را در مقايسه با تيمار شاهد داشت (0/5>P). افزودن پنيرک در سطوح 20، 40، و 60 ميلي گرم در کيلوگرم به آتريپلکس موجب افزايش تراکم گونه هاي پروتوزوئرها در زمان هاي 12 و 24 ساعت در مقايسه با 48 ساعت انکوباسيون شد (0/05>P). گونه هاي ديپلودينيوم کملي، ديپلودينيوم مگي، اپيدينيوم ايکوداتوم، و يوديپلودينيوم مگي در تيمارهاي حاوي پنيرک تراکم بالاتري داشتند (0/05>P). براساس نتايج تحقيق حاضر، تخمير بالاي پنيرک مي تواند به بهبود قابليت هضم و توليد گاز علوفه آتريپلکس در جيره شتر تک کوهانه بيانجامد.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 11
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی