5 SID.ir | بررسي اثر شرايط انبارداري بر شاخص هاي جوانه زني و ضرايب حيات بذر عدس (Lens culinaris) و نخود (Cicer arientinum )

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر شرايط انبارداري بر شاخص هاي جوانه زني و ضرايب حيات بذر عدس (Lens culinaris) و نخود (Cicer arientinum )

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه اگروتکنولوژی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 
به منظور بررسي اثر دما، محتوي رطوبت بذر و زمان بر روي زوال بذر عدس (Lens culinaris) و نخود (Cicer arientinum )؛ همچنين کمي سازي اين اثر و تعيين ضرايب حيات، آزمايشي به صورت فاکتوريل شامل دما در چهار سطح (5، 19، 33 و 47 درجه سانتي گراد)، محتوي رطوبت بذر در سه سطح (5، 12 و 19 درصد) و زمان در شش سطح (يک، دو، سه، چهار، پنج و شش ماه) در قالب طرح کاملا تصادفي انجام گرفت. بعد از هر بار نمونه گيري در پايان هر ماه انبارداري، آزمون جوانه زني استاندارد و تست هدايت الکتريکي مواد نشت يافته از بذر انجام گرفت. اثر سه گانه دما، محتوي رطوبت و زمان بر روي شاخص هاي درصد جوانه زني کل و سرعت جوانه زني در سطح پنج درصد معني دار بود. کمترين سطح زوال در دماي 5 درجه سانتي گراد با محتوي رطوبت 5 درصد بود که براي عدس بعد از يک ماه جوانه زني از 98 به 92درصد و براي نخود از 99 به 98 درصد کاهش يافت. با گذشت زمان هدايت الکتريکي افزايش يافت و در دماهاي بالا اين افزايش بيشتر بود. V= Ki-p /10KE – CW log10 m – CH t – CQ t معادله قابليت حيات بذر ميباشد که در آنCH, KE، CW وCQ ضرايب ثابت معادله به ترتيب براي عدس2919/4، 4928/1، 0244/0و 00017/0و نخود 5067/8، 5238/4، 0486/0و00028/0 محاسبه گرديد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 38
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی