4 SID.ir | مطالعه فعاليت اينورتازها و غلظت کربوهيدرات هاي محلول در مراحل نموي چند گونه گل جاليز در گوجه فرنگي

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

مطالعه فعاليت اينورتازها و غلظت کربوهيدرات هاي محلول در مراحل نموي چند گونه گل جاليز در گوجه فرنگي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پرديس کشاورزي و منابع طبيعي، دانشگاه تهران
 
چکیده: 
گل جاليز يک تمام انگل اجباري در بسياري از گياهان زراعي مهم ازجمله گوجه فرنگي است. موفقيت در کنترل گل جاليز ناچيز بوده، بنابراين شناخت سازوکار مصرف ساکارز به عنوان يک فرآيند حياتي براي انگل مي تواند به توسعه استراتژي هاي کنترلي اختصاصي کمک کند. اين انگل به عنوان سينک رقابتي براي ساکارز بوده، آن را در غده تجزيه و به گلوکز و فروکتوز تبديل مي کند. اينورتازها مهم ترين آنزيم هاي تجزيه کننده ساکارز و تنظيم اسمزي در انگل مي باشند. در اين مقاله، فعاليت دو اينورتاز (PrSAI و PrCWI) درگير در تبديل ساکارز در مراحل مختلف نموي سه گونه انگل (مصري، راموزا و نانا) هنگام اتصال به گوجه فرنگي بررسي شد. مشاهدات مؤيد فعاليت اين دو آنزيم در همه مراحل رشدي گونه هاي مختلف انگل است. اما ميزان فعاليت آنزيم PrSAI همواره بالاتر از PrCWI بود. باگذشت زمان، ميزان فعاليت PrSAI افزايش ولي ميزان فعاليت PrCWI کاهش يافت. فعاليت آنزيم ها، ميزان پروتئين و قند در گونه مصري در مراحل اوليه بالاتر بوده و با ظهور سريع تر اين گونه در ميزبان ارتباط داشت ولي اين فعاليت در گونه راموزا در مراحل انتهايي بيشتر بوده که با تعداد شاخه و بيوماس بالاتر مطابقت داشت. نتايج نشان داد که ژن هاي کد کننده PrSAI و احتمالاً PrCWI مي توانند اهداف خوبي براي استراتژ ي خاموشي ژن در جهت کنترل انگل باشند.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 18
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی