مشخصات مقاله عنوان نشریه: دانش گياهپزشكي ايران (علوم كشاورزي ايران) اطلاعات شماره: پاييز و زمستان 1395 , دوره 47 , شماره 2 ; از صفحه 219 تا صفحه 230 . عنوان مقاله: تأثير فرآيند درجه بندي بر گسترش بيماري هاي پس از برداشت پرتقال تامسون ناول نویسندگان: رزاقي محمدحسين, کلانتري سيامک*, آقاجاني محمدعلي, قدس ولي عليرضا آدرس: * گروه علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران چکیده: به منظور بررسي تأثير مراحل مختلف فرآيند درجه بندي (سورتينگ) ميوه ها بر گسترش بيماري هاي پس از برداشت پرتقال، تحقيقي در قالب دو آزمايش مستقل صورت پذيرفت. در آزمايش نخست، نمونه گيري از ميوه ها در هنگام ورود به کارگاه (شاهد) و پس از پايان هر يک از مراحل شامل شستشو با غوطه وري در آب، شستشو با آبفشان آب گرم حاوي قارچ کش، واکس زني، درجه بندي، همچنين با حذف مرحلة شستشو با آبفشان آب گرم حاوي قارچ کش از دو مرحلة پاياني فرآيند (واکس زني، درجه بندي) انجام گرفت. ميزان پوسيدگي ميوه ها در سه مرحله (7، 14 و 21 روز نگهداري در اتاقک رشد با شرايط مناسب براي رشد عامل هاي پوسيدگي) ارزيابي شد. در آزمايش دوم ميوه هاي شاهد و محصول نهايي فرآيند درجه بندي (پرتقال واکس خورده در دو حالت استفاده و بدون استفاده از آب گرم حاوي قارچ کش) به مدت 45 روز در سردخانه قرار گرفتند. نتايج نشان داد که بيماري هاي کپک سبز، کپک آبي و پوسيدگي ترش بيماري هاي شايع پرتقال است. اختلاف معني دار آماري بين تيمار درجه بندي در دو حالت استفاده و بدون استفاده از آب گرم حاوي قارچ کش مشاهده نشد (05/0≥ P). تيمار شاهد با 5/9، 3/33 و 3/33 درصد رخداد کل بيماري ها، به ترتيب طي مراحل ارزيابي 7، 14 و 21 روز، کمترين ميزان را در بين تيمارها داشت. در آزمايش دوم نيز ميزان رخداد بيماري به طور معني داري (05/0≥ P) در ميوه هاي شاهد کمتر از دو تيمار ديگر بود. به طورکلي فرآيند درجه بندي، در وضعيت کنوني، موجب افزايش بيماري هاي پس از برداشت شده و آب گرم حاوي قارچ کش و واکس نتوانسته اند که ميزان پوسيدگي ايجادشده در نتيجة فرآيند درجه بندي را کاهش دهند. کلید واژه: رخداد بيماري(Q1)کپک آبي(Q3)کپک سبز(Q3)ميانگين شدت بيماري(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثر پوشش ترکيبي متيل سلولز- واکس بر روي خواص فيزيکو-شيميايي و حسي پرتقال تامسون ناولبررسي تاثير دو قارچ کش بنوميل و کاربندازيم در کنترل کپک سبز تريکودرمايي در سالن هاي پرورش قارچ خوراکي دکمه ايبررسي امکان حفظ کيفيت ميوه پرتقال تامسون ناول (Citrus sinensis cv. Thomson Navel) با استفاده از تيمارهاي پوششي در انبار معموليتاثير آب گرم، اتانول و بخار اسيداستيک بر خصوصيات فيزيکي، شيميايي و حسي ميوه هلو رقم البرتا (Prunus persica Batsch var elberta)مقايسه تاثير تيمار باکتري هاي آنتاگونيست جدا شده از سطح ميوه ليموترش (Mexican lime)، آب گرم و قارچ کش تيابندازول در کنترل بيماري کپک سبزميوه ليموترش (Penicillium digitatum) مقالات همایشی مرتبط: پوشش های خوراکی، روشی نوین برای حفظ کیفیت پس از برداشت میوه هااثر اسانس گیاه دارویی مفراح بر حفظ کیفیت میوه پرتقال رقم مورو و کنترل کپک آبی در طول دوره انبارداریبررسی تاثیر قارچ کش های مختلف در کاهش میزان پوسیدگی ریشه چغندرقندبررسی تاثیر تیمار گرمایی در کنترل ضایعات میوه های مرکباتاثر کلرید کلسیم بر خواص کمی و کیفی و کاهش تلفات ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 53 آخرین های بلاگ آموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notنمایش شمارش خطوط در ورد Wordتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی