4 SID.ir | تأثير فرآيند درجه بندي بر گسترش بيماري هاي پس از برداشت پرتقال تامسون ناول

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تأثير فرآيند درجه بندي بر گسترش بيماري هاي پس از برداشت پرتقال تامسون ناول

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
 
چکیده: 
به منظور بررسي تأثير مراحل مختلف فرآيند درجه بندي (سورتينگ) ميوه ها بر گسترش بيماري هاي پس از برداشت پرتقال، تحقيقي در قالب دو آزمايش مستقل صورت پذيرفت. در آزمايش نخست، نمونه گيري از ميوه ها در هنگام ورود به کارگاه (شاهد) و پس از پايان هر يک از مراحل شامل شستشو با غوطه وري در آب، شستشو با آبفشان آب گرم حاوي قارچ کش، واکس زني، درجه بندي، همچنين با حذف مرحلة شستشو با آبفشان آب گرم حاوي قارچ کش از دو مرحلة پاياني فرآيند (واکس زني، درجه بندي) انجام گرفت. ميزان پوسيدگي ميوه ها در سه مرحله (7، 14 و 21 روز نگهداري در اتاقک رشد با شرايط مناسب براي رشد عامل هاي پوسيدگي) ارزيابي شد. در آزمايش دوم ميوه هاي شاهد و محصول نهايي فرآيند درجه بندي (پرتقال واکس خورده در دو حالت استفاده و بدون استفاده از آب گرم حاوي قارچ کش) به مدت 45 روز در سردخانه قرار گرفتند. نتايج نشان داد که بيماري هاي کپک سبز، کپک آبي و پوسيدگي ترش بيماري هاي شايع پرتقال است. اختلاف معني دار آماري بين تيمار درجه بندي در دو حالت استفاده و بدون استفاده از آب گرم حاوي قارچ کش مشاهده نشد (05/0≥ P). تيمار شاهد با 5/9، 3/33 و 3/33 درصد رخداد کل بيماري ها، به ترتيب طي مراحل ارزيابي 7، 14 و 21 روز، کمترين ميزان را در بين تيمارها داشت. در آزمايش دوم نيز ميزان رخداد بيماري به طور معني داري (05/0≥ P) در ميوه هاي شاهد کمتر از دو تيمار ديگر بود. به طورکلي فرآيند درجه بندي، در وضعيت کنوني، موجب افزايش بيماري هاي پس از برداشت شده و آب گرم حاوي قارچ کش و واکس نتوانسته اند که ميزان پوسيدگي ايجادشده در نتيجة فرآيند درجه بندي را کاهش دهند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 35
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی