مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

مطالعه ويژگي هاي فيزيکي و مکانيکي فيلم پلي لاکتيک اسيد حاوي اسانس کاکوتي کوهي، عصاره اتانولي بر موم و نانوذرات سلولز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
 
چکیده: 
در سال هاي اخير، تحقيقات زيادي روي توليد و به کارگيري پليمرهاي زيست تخريب پذير به منظور بسته بندي مواد غذايي صورت گرفته است که علل آن افزايش نگراني به کارگيري بي رويه بسته بندي هاي پلاستيکي و افزايش علاقه مردم براي بهبود کيفيت و ظاهر بسته بندي هاي محصولات غذايي است. اهداف مطالعه حاضر بررسي ويژگي هاي فيزيکي و مکانيکي فيلم پلي لاکتيک اسيد حاوي عصاره اتانولي بره موم جمع آوري شده از استان کرمانشاه (غلظت 1 و 2درصد)، اسانس کاکوتي کوهي (غلظت 1 و 2 درصد)، و نانوذرات سلولز (غلظت 1 درصد) به صورت جداگانه و ترکيبي است. ترکيبات تشکيل دهنده اسانس کاکوتي کوهي با استفاده از دستگاه کروماتوگرافي گازي متصل به طيف سنج جرمي (GC-MS) شناسايي گرديد. ويژگي هاي فيزيکي و مکانيکي فيلم هاي طراحي شده طبق پروتکل مصوب استاندارد ASTM بررسي شد. کارواکرول (65. 22 درصد)، تيمول (19. 51 درصد)، گاما-ترپينن (4. 63 درصد) و پاراسيمن (4. 86 درصد) بيشترين ترکيبات شناسايي شده در اسانس مورد مطالعه بودند. بر اساس نتايج اين مطالعه، اضافه کردن اسانس، عصاره و نانوذرات سلولز موجب بهبود تنش کششي و خاصيت نفوذپذيري بخار آب مي شود. به دليل رنگ زرد عصاره بره موم تمامي فيلم هاي حاوي عصاره داراي شفافيت (*L) پايين و قرمزي (*a) بالا بودند. بنابريافته هاي اين مطالعه، فيلم پلي لاکتيک اسيد حاوي اسانس کاکوتي کوهي، نانوذرات سلولز و عصاره بره موم داراي خواص فيزيکي و مکانيکي مطلوبي است که مي تواند در بسته بندي مواد غذايي استفاده شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 55
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی