مشخصات مقاله عنوان نشریه: تحقيقات مهندسي صنايع غذايي (مجله تحقيقات مهندسي كشاورزي) اطلاعات شماره: تابستان 1397 , دوره 17 , شماره 2 (پياپي 65) ; از صفحه 15 تا صفحه 28 . عنوان مقاله: مطالعه ويژگي هاي فيزيکي و مکانيکي فيلم پلي لاکتيک اسيد حاوي اسانس کاکوتي کوهي، عصاره اتانولي بر موم و نانوذرات سلولز نویسندگان: شاويسي نسيم, خنجري علي, آخوندزاده بستي افشين*, شهبازي ياسر, تيموري فرد رضا آدرس: * گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران چکیده: در سال هاي اخير، تحقيقات زيادي روي توليد و به کارگيري پليمرهاي زيست تخريب پذير به منظور بسته بندي مواد غذايي صورت گرفته است که علل آن افزايش نگراني به کارگيري بي رويه بسته بندي هاي پلاستيکي و افزايش علاقه مردم براي بهبود کيفيت و ظاهر بسته بندي هاي محصولات غذايي است. اهداف مطالعه حاضر بررسي ويژگي هاي فيزيکي و مکانيکي فيلم پلي لاکتيک اسيد حاوي عصاره اتانولي بره موم جمع آوري شده از استان کرمانشاه (غلظت 1 و 2درصد)، اسانس کاکوتي کوهي (غلظت 1 و 2 درصد)، و نانوذرات سلولز (غلظت 1 درصد) به صورت جداگانه و ترکيبي است. ترکيبات تشکيل دهنده اسانس کاکوتي کوهي با استفاده از دستگاه کروماتوگرافي گازي متصل به طيف سنج جرمي (GC-MS) شناسايي گرديد. ويژگي هاي فيزيکي و مکانيکي فيلم هاي طراحي شده طبق پروتکل مصوب استاندارد ASTM بررسي شد. کارواکرول (65. 22 درصد)، تيمول (19. 51 درصد)، گاما-ترپينن (4. 63 درصد) و پاراسيمن (4. 86 درصد) بيشترين ترکيبات شناسايي شده در اسانس مورد مطالعه بودند. بر اساس نتايج اين مطالعه، اضافه کردن اسانس، عصاره و نانوذرات سلولز موجب بهبود تنش کششي و خاصيت نفوذپذيري بخار آب مي شود. به دليل رنگ زرد عصاره بره موم تمامي فيلم هاي حاوي عصاره داراي شفافيت (*L) پايين و قرمزي (*a) بالا بودند. بنابريافته هاي اين مطالعه، فيلم پلي لاکتيک اسيد حاوي اسانس کاکوتي کوهي، نانوذرات سلولز و عصاره بره موم داراي خواص فيزيکي و مکانيکي مطلوبي است که مي تواند در بسته بندي مواد غذايي استفاده شود. کلید واژه: اسانس گياهيبسته بنديپليمرهاي زيست تخريب پذيرفيلم خوراکي موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: مطالعه تاثير اسانس پونه کوهي و عصاره اتانولي بره موم بر ويژگي هاي ضد باکتريايي و برخي ويژگي هاي فيزيکي فيلم هاي زيست تخريب پذير پلي لاکتيک اسيدتهيه و بررسي ويژگي هاي فيلم خوراکي HPMC حاوي اسانس مريم گليويژگي هاي فيزيکي و مکانيکي فيلم کربوکسي متيل سلولز حاوي اسانس گياهي و تاثير آن بر رنگ گوشت گوسفندبررسي خواص ضد ميکروبي، فيزيکي و مکانيکي فيلم هاي خوراکي توليد شده از کيتوزان محتوي اسانس هاي آويشن و ميخکاثر روش هاي مختلف اسانسگيري بر کميت و کيفيت اسانس دو گونه از جنس کاکوتي (.Ziziphora L) مقالات همایشی مرتبط: اثر تنش خشکی بر اسانس و ترکیبات اسانس گیاه دارویی مرزه رقم مبارکه اصفهانطبقه بندی، فاکتورهای موثر بر ویژگی های فیلم های خوراکی پروتئینی و روش های بهبود خواص این فیلم هاکاربرد بسته بندیهای زیست تخریب پذیر در مواد غذاییبررسی خواص فیلم حاوی عصاره چای سبز و تاثیر آن در افزایش ماندگاری قارچ دکمه ایشناسایی مواد تشکیل دهنده و بررسی اثرات آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره متانولی گیاه کاکوتی کوهی در مرحله قبل از گلدهی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 83 آخرین های بلاگ افزودن فوتر در پاورپوینتآموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی