برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان آلودگي خوراک پرندگان به قارچ Aspergillus در برخي استان هاي کشور

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر، رفسنجان
 
چکیده: 
به منظور ايجاد يک برنامه ي کلي کنترل و پيشگيري از آلودگي قارچي در مراحل مختلف برداشت، حمل ونقل و انبارداري، پوده رست يا تعيين مايکوفلور و فراواني قارچ هاي گندرو (ساپروفيت) در محصولات کشاورزي مورداستفاده در جيره ي غذايي پرندگان اهميت دارد. بيشتر گونه هاي قارچ آسپرژيلوس در دماي محيط به خوبي رشد مي کنند و در بيشتر مواد غذايي، آلودگي بالقوه به اين قارچ و زهرابه هاي آن وجود دارد. شناسايي گونه ها براي پيشگيري از آلودگي زهرابه اي (توکسيني) جيره ي غذايي ضروري است. بدين منظور 49 نمونه از جيره ي غذايي پرمصرف پرندگان شامل شاهدانه، خرفه، ذرت، سورگوم، کتان، ذرت ايتاليايي، ارزن، گندم، دان مخلوط و سبوس برنج، پيش دان، رشد دانه و پايان دان از فروشگاه هاي توزيع خوراک پرندگان در استان هاي يزد، لرستان، مازندران، آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، اردبيل، خراسان رضوي، فارس و کرمان تهيه و ميزان آلودگي آن ها به قارچ آسپرژيلوس بررسي شد. جداسازي قارچ به روش هاي کشت مستقيم و سري رقت روي محيط کشت سيب زميني دکستروز آگار و کاغذ صافي سترون (استريل) مرطوب انجام شد. در اين پژوهش، 175 جدايه از جنس آسپرژيلوس به دست آمد و گونه هايAspergillus japonicus، A. tubingensis، A. flavus، A. fumigatus، A. tamarii، A. ochraceus، A. parasiticus و A. terreus بر پايه ي ويژگي هاي ريخت شناسي شناسايي شد. نتايج نشان داد که قارچ آسپرژيلوس با هر سه روش مورداستفاده و از همه ي نمونه ها جداسازي شد، اما روش کاغذ صافي مرطوب نتايج بسيار بهتري نسبت به دو روش ديگر داشت. گونه ي A. flavus به عنوان گونه ي غالب شناخته شد و جيره هاي غذايي گرد آوري شده از نمونه هاي شهرستان رفسنجان بيشترين درصد آلودگي به آسپرژيلوس را داشتند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

هنرجو، ز.، و صداقتی، ا.، و علایی، ح.، و خدایگان، پ. (1395). بررسی میزان آلودگی خوراک پرندگان به قارچ Aspergillus در برخی استان های کشور. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران), 47(1 ), 51-60. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467407



Vancouver : کپی

هنرجو زهره، صداقتی ابراهیم، علایی حسین، خدایگان پژمان. بررسی میزان آلودگی خوراک پرندگان به قارچ Aspergillus در برخی استان های کشور. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران). 1395 [cited 2022January24];47(1 ):51-60. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467407



IEEE : کپی

هنرجو، ز.، صداقتی، ا.، علایی، ح.، خدایگان، پ.، 1395. بررسی میزان آلودگی خوراک پرندگان به قارچ Aspergillus در برخی استان های کشور. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران), [online] 47(1 ), pp.51-60. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467407.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 58 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی