برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان آلودگي خوراک پرندگان به قارچ Aspergillus در برخي استان هاي کشور

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر، رفسنجان
 
چکیده: 
به منظور ايجاد يک برنامه ي کلي کنترل و پيشگيري از آلودگي قارچي در مراحل مختلف برداشت، حمل ونقل و انبارداري، پوده رست يا تعيين مايکوفلور و فراواني قارچ هاي گندرو (ساپروفيت) در محصولات کشاورزي مورداستفاده در جيره ي غذايي پرندگان اهميت دارد. بيشتر گونه هاي قارچ آسپرژيلوس در دماي محيط به خوبي رشد مي کنند و در بيشتر مواد غذايي، آلودگي بالقوه به اين قارچ و زهرابه هاي آن وجود دارد. شناسايي گونه ها براي پيشگيري از آلودگي زهرابه اي (توکسيني) جيره ي غذايي ضروري است. بدين منظور 49 نمونه از جيره ي غذايي پرمصرف پرندگان شامل شاهدانه، خرفه، ذرت، سورگوم، کتان، ذرت ايتاليايي، ارزن، گندم، دان مخلوط و سبوس برنج، پيش دان، رشد دانه و پايان دان از فروشگاه هاي توزيع خوراک پرندگان در استان هاي يزد، لرستان، مازندران، آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، اردبيل، خراسان رضوي، فارس و کرمان تهيه و ميزان آلودگي آن ها به قارچ آسپرژيلوس بررسي شد. جداسازي قارچ به روش هاي کشت مستقيم و سري رقت روي محيط کشت سيب زميني دکستروز آگار و کاغذ صافي سترون (استريل) مرطوب انجام شد. در اين پژوهش، 175 جدايه از جنس آسپرژيلوس به دست آمد و گونه هايAspergillus japonicus، A. tubingensis، A. flavus، A. fumigatus، A. tamarii، A. ochraceus، A. parasiticus و A. terreus بر پايه ي ويژگي هاي ريخت شناسي شناسايي شد. نتايج نشان داد که قارچ آسپرژيلوس با هر سه روش مورداستفاده و از همه ي نمونه ها جداسازي شد، اما روش کاغذ صافي مرطوب نتايج بسيار بهتري نسبت به دو روش ديگر داشت. گونه ي A. flavus به عنوان گونه ي غالب شناخته شد و جيره هاي غذايي گرد آوري شده از نمونه هاي شهرستان رفسنجان بيشترين درصد آلودگي به آسپرژيلوس را داشتند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 60
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی