مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي انرژي مصرفي در توليد چاي سياه در کارخانه‌هاي چاي‌سازي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، پژوهشکده چای، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، لاهیجان، ایران
 
چکیده: 
اين پژوهش به¬منظور تعيين ميزان انرژي مصرفي در مراحل مختلف فرآوري چاي سياه در کارخانه‌هاي چاي‌سازي استان گيلان اجرا شده است. انرژي مستقيم (انرژي حرارتي و الکتريسيته) و انرژي غير مستقيم (انرژي نيروي انساني، استهلاک و روان کننده‌ها) در 9 کارخانه چاي‌سازي شامل 4 کارخانه گازوئيل سوز و 5 کارخانه گازسوز، اندازه¬گيري و ارزيابي شد. نتايج نشان مي‌دهد که حدود 70 درصد انرژي مصرفي در فرآيند توليد چاي سياه مربوط به انرژي حرارتي است که از اين مقدار، 31 درصد در مرحل? پلاس و 69 درصد در مرحل? خشک¬کردن مصرف مي‌شود. مقدار انرژي حرارتي مصرفي در کارخانه¬هاي چاي¬سازي گازسوز حدود 5 درصد کمتر از کارخانه‌هاي گازوئيل سوز به‌دست آمد. سهم انرژي الکتريکي از کل انرژي مصرفي در فرآيند توليد چاي سياه، 28 درصد است؛ عمليات پلاس و مالش و کور? هواي گرم به ترتيب با 16/58، 58/16 و 39/11 درصد بيشترين مقدار مصرف انرژي الکتريکي در فرآيند توليد چاي سياه را دارند. نيروي انساني، کمترين سهم انرژي مصرفي در توليد چاي سياه در کارخانه‌هاي چاي‌سازي را دارد. عوامل مهم و مؤثر بر تلفات انرژي در کارخانه‌هاي چاي‌سازي عبارت¬اند از: طراحي نامناسب کوره‌ها فرسودگي کوره¬ها، استفاده نکردن از عايق‌بندي مناسب در کوره‌ها و ساختار نامناسب قطعات مکانيکي. طراحي کوره‌هاي جديد متناسب با سوخت مصرفي، عايق‌بندي کوره¬ها و دستگاه¬هاي خشک¬کن موجود، اصلاح سيستم برق کارخانه‌هاي چاي‌سازي مي‌تواند نقشي مهم در کاهش مصرف انرژي در فرآيند توليد چاي سياه داشته باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 29
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی