برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير دماهاي مختلف نگهداري بر زنده ماني لاکتوباسيلوس پلانتارم در سبوس گندم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، اصفهان، ایران
 
چکیده: 
سبوس منبعي غني از ترکيبات ارزشمند مانند فيبرهاي رژيمي، اسيدهاي آمينه، ويتامين ها، و املاح است. ازاين رو سبوس، محيط کشتي مناسب براي رشد و تکثير ميکروارگانيسم هاي مفيد براي سلامت انسان است. ميکروارگانيسم هاي مفيد در پيشگيري و درمان برخي بيماري هاي عفوني، تأثير بر فلور ميکروبي روده، بهبود ايمني بدن، و کاهش حساسيت نقش دارند. سيستم آنزيمي قوي اين ميکروارگانيسم ها قادر است برخي از ترکيبات موجود در سبوس مانند اسيدفيتيک را تجزيه کند و باعث بهبود خصوصيات تغذيه اي آن شود. تثبيت اين ميکروارگانيسم ها در سبوس کاربرد اين محصول پري بيوتيک حاوي ميکروارگانيسم هاي مفيد را در طيفي وسيع از محصولات غذايي، به خصوص محصولات نانوايي، امکان پذير مي سازد. در اين پژوهش از باکتري لاکتوباسيلوس پلانتارم استفاده مي شود که داراي خواص پروبيوتيک براي انسان است و کيفيت محصولات نانوايي را بهبود مي بخشد. ابتدا سبوس تخمير شده با باکتري هاي اسيدلاکتيک در شرايط بهينه رشد توليد شد. پس از آن تأثير دماهاي مختلف نگهداري در يخچال، فريزر، و خشک کردن در شرايط محيطي به ترتيب 4، 18-و 23 درجه سلسيوس بر ميزان زنده ماندن لاکتوباسيلوس پلانتارم در سبوس گندم بررسي گرديد. نتايج بررسي ها نشان مي دهد که ميزان زنده ماندن اين ميکروارگانيسم ها درروش نگهداري در يخچال، خشک کردن در شرايط محيطي، و فريزر به ترتيب حدود 95، 8، و 2 درصد است و نگهداري در يخچال، نسبت به دو روش ديگر، شرايط متعادلي براي حفظ وزنده ماندن اين ميکروارگانيسم ها در سبوس گندم فراهم مي کند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مشرف، ل. (1397). بررسی تاثیر دماهای مختلف نگهداری بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتارم در سبوس گندم. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی), 17(1 (پیاپی 64) ), 81-90. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467373



Vancouver : کپی

مشرف لاله. بررسی تاثیر دماهای مختلف نگهداری بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتارم در سبوس گندم. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی). 1397 [cited 2022January23];17(1 (پیاپی 64) ):81-90. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467373



IEEE : کپی

مشرف، ل.، 1397. بررسی تاثیر دماهای مختلف نگهداری بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتارم در سبوس گندم. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی), [online] 17(1 (پیاپی 64) ), pp.81-90. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467373.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 0 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی