مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي الگوي مصرف انرژي و کاربرد تکنيک عصبي-فازي در مدل سازي عملکرد محصولات علوفه اي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
 
چکیده: 
داشتن اطلاعات يکپارچه در تبادل انرژي محصولات علوفه اي براي ايجاد امکان مقايسه ي الگوي مصرف انرژي آنها ضروري است. هدف از اين پژوهش، بررسي الگوي مصرف انرژي، تعيين ميزان انتشار گاز کربن دي اکسيد و مدل سازي رابطه ي بين عملکرد محصول و انرژي نهاده هاي مصرفي در سه محصول علوفه اي است. اين سه محصول شامل کاه گندم، ذرت سيلويي و يونجه معمولا در اکثر دامداري ها در ترکيب جيره ي غذايي دام ها قرار دارند. ميزان کل انرژي نهاده هاي ورودي به مزرعه در کشت گندم، ذرت سيلويي، و يونجه به ترتيب 85/32077، 87/93049 و 04/30208 مگاژول در هکتار تخمين زده شده است. همچنين، ميزان کربن دي اکسيد منتشرشده در کشت اين سه محصول به ترتيب برابر 67/2704، 79/5861 و 53/5538 کيلوگرم در هکتار محاسبه شده است. نسبت انرژي در گندم و يونجه 65/2 و 18/2 به دست آمد در حالي که در ذرت سيلويي، به علت کمتر بودن انرژي خروجي از مزرعه نسبت به انرژي ورودي، اين رقم کمتر از يک محاسبه شده است. با استفاده از سامانه ي استنتاج عصبي-فازي رابطه ي بين عملکرد اين سه محصول و ميزان انرژي نهاده هاي مصرفي مدل سازي گرديد. براي تخمين عملکرد کاه، مدلي با تابع هاي عضويت 'gaussmf' با سه تابع ورودي به عنوان بهترين مدل در ميان مدل هاي مختلف تعيين گرديد. در ميان مدل هاي به دست آمده براي تعيين علمکرد ذرت، بهترين عملکرد در مدلي با دو تابع عضويت 'pimf' ديده شد. همچنين، مدلي با سه تابع عضويت ذوزنقه اي 'trapmf' و ضريب تعيين 960/0 بهترين عملکرد را براي مدل سازي عملکرد يونجه نشان داده است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 33
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی