مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي خواص فيزيکوشيميايي ارقام برنج در دو منطقه مختلف کشت در ايران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات برنج کشور، معاونت مازندران، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مازندران، ایران
 
چکیده: 
در اين مطالعه تأثير ميانگين دما و ميزان بارندگي متفاوت دو منطقه بر کيفيت تبديل و پخت برخي ارقام برنج ارزيابي شده است. در سال زراعي 1391، ارقام طارم محلي، فجر و شفق در استان هاي مازندران و فارس با شرايط آب و هوايي متفاوت کشت شدند و خصوصيات مرتبط با تبديل شلتوک به برنج سفيد، صفات کيفي و ويسکوزيته ارقام بررسي شد. نتايج حاکي از تغييرات معني دار در خصوصيات فيزيکوشيميايي ارقام است. منطقه ي فارس ميانگين دماي پايين تر و ميزان بارندگي کمتري نسبت به منطقه ي مازندران دارد. مشخص شد که درصد شکستگي دانه، ميزان آميلوز، امتياز پخش در قليا، نسبت طويل شدن دانه و ميزان عطر برنج حاصل از ارقام کشت شده در منطقه ي سردسير فارس بيشتر از همين خصوصيات دانه هاي برنج به دست آمده در مازندران است و سختي نمونه هاي به دست آمده در مازندران بالاتر است. همچنين معلوم شد تفاوت مشخصه هاي ويسکوزيته اندازه گيري شده در نمونه هاي دو منطقه معني دار است اما روند مشخص وابسته به دما در آن ها يافت نشد. دو صفت ويسکوزيته ي حداکثر و ويسکوزيته شکست رقم شفق در منطقه ي سردسير فارس کاهش معني داري دارد که نشان دهنده بهبود خصوصيات اين رقم در استان فارس است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 39
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی