مشخصات مقاله عنوان نشریه: تحقيقات مهندسي صنايع غذايي (مجله تحقيقات مهندسي كشاورزي) اطلاعات شماره: بهار 1397 , دوره 17 , شماره 1 (پياپي 64) ; از صفحه 15 تا صفحه 28 . عنوان مقاله: بررسي خواص فيزيکوشيميايي ارقام برنج در دو منطقه مختلف کشت در ايران نویسندگان: لطيفي عاصفه, نوري محمدزمان*, حبيبي فاطمه آدرس: * موسسه تحقیقات برنج کشور، معاونت مازندران، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مازندران، ایران چکیده: در اين مطالعه تأثير ميانگين دما و ميزان بارندگي متفاوت دو منطقه بر کيفيت تبديل و پخت برخي ارقام برنج ارزيابي شده است. در سال زراعي 1391، ارقام طارم محلي، فجر و شفق در استان هاي مازندران و فارس با شرايط آب و هوايي متفاوت کشت شدند و خصوصيات مرتبط با تبديل شلتوک به برنج سفيد، صفات کيفي و ويسکوزيته ارقام بررسي شد. نتايج حاکي از تغييرات معني دار در خصوصيات فيزيکوشيميايي ارقام است. منطقه ي فارس ميانگين دماي پايين تر و ميزان بارندگي کمتري نسبت به منطقه ي مازندران دارد. مشخص شد که درصد شکستگي دانه، ميزان آميلوز، امتياز پخش در قليا، نسبت طويل شدن دانه و ميزان عطر برنج حاصل از ارقام کشت شده در منطقه ي سردسير فارس بيشتر از همين خصوصيات دانه هاي برنج به دست آمده در مازندران است و سختي نمونه هاي به دست آمده در مازندران بالاتر است. همچنين معلوم شد تفاوت مشخصه هاي ويسکوزيته اندازه گيري شده در نمونه هاي دو منطقه معني دار است اما روند مشخص وابسته به دما در آن ها يافت نشد. دو صفت ويسکوزيته ي حداکثر و ويسکوزيته شکست رقم شفق در منطقه ي سردسير فارس کاهش معني داري دارد که نشان دهنده بهبود خصوصيات اين رقم در استان فارس است. کلید واژه: تبديلصفات کيفيکيفيت پختويسکوزيته موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: مطالعه همبستگي صفات تجزيه عليت عملكرد دانه در ارقام برنجبررسي مقايسه اي روش هاي مختلف پيش پخت بر خواص رئولوژيکي برنج فوري تهيه شده از رقم هاشميخصوصيات چسبندگي نشاسته: شاخص هاي جديد جهت ارزيابي کيفيت پخت ارقام برنجبررسي اثر کشت توام برنج و ماهي بر عملکرد و اجزاي عملکرد پنج رقم برنج در آستارابررسي تاثير پروتئين بر خواص ويسکوزيته يا گرانروي ارقام مختلف برنج ايراني مقالات همایشی مرتبط: مطالعه کشت مجدد برنج در مازندران و مقایسه شاخص های زراعی ارقام برنج در دو نوبت کشتمقایسه ارقام انگور در شرایط نیمه گرم داراب فارسگروه بندی ارقام محلی برنج ایران با استفاده از نشانگرهای ریزماهواره مرتبط با کیفیت برنجبررسی تاثیر تبدیل شلتوک به برنج سفید بلافاصله پس از اتمام خشک کردن (در حالت گرم) بر ضریب تبدیل و درصد برنج سالمتاثیر تیمار دمایی بر فرآیند جوانه زنی ارقام برنج ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 60 آخرین های بلاگ آموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notنمایش شمارش خطوط در ورد Wordتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی