مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تأثير ژنوتيپ هاي مختلف گرده زا بر برخي ويژگي هاي کمي، کيفي و عملکرد خرماي کشت بافتي رقم "زاهدي"

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
 
چکیده: 
خرما يکي از مهمترين محصولات باغي کشور مي باشد و کيفيت و عملکرد ميوه اين درخت تحت تأثير فاکتورهاي مختلفي به ويژه نوع منبع گرده مي باشد. به منظور بررسي تأثير منابع مختلف گرده بر خصوصيات کمي و کيفي ميوه خرماي کشت بافتي رقم"زاهدي"، آزمايشي به صورت فاکتوريل و در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با سه ژنوتيپ گرده زا (M001، M002 و M003) و مراحل مختلف رشدي ميوه (خارک، رطب و تمر) و در چهار تکرار انجام گرديد. خصوصيات کمي و کيفي ميوه در مراحل مختلف رشدي ميوه (خارک، رطب و تمر) اندازه گيري شد. نتايج نشان داد که طول، قطر، وزن ميوه و هسته، pH، اسيديته قابل تيتر (TA)، مواد جامد محلول(TSS) وTSS/TA، قند کل و عملکرد تحت تأثير ژنوتيپ گرده زا و مرحله رشد ميوه واقع شده است. در همه ژنوتيپ هاي مورد مطالعه، اندازه و حجم ميوه و هسته و مقدار TA ميوه از مرحله خارک به مرحله تمر کاهش و مقدار TSS، pH، نسبت TSS/TA و مقدار قند کل افزايش معني داري يافت. مشخص گرديد که ژنوتيپ نر M003 در مقايسه با ساير ژنوتيپ هاي نر مورد بررسي، باعث بهبود خصوصيات کمي و کيفي ميوه و در نهايت افزايش عملکرد (9/28 کيلوگرم) خرماي رقم "زاهدي" مي گرديد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 37
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی