4 SID.ir | بررسي تأثير عامل هاي مؤثر در ميزان تشکيل پروتوپلاست در قارچ Fusarium oxysporum با هدف استفاده در امتزاج پروتوپلاست

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تأثير عامل هاي مؤثر در ميزان تشکيل پروتوپلاست در قارچ Fusarium oxysporum با هدف استفاده در امتزاج پروتوپلاست

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه گیاه پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
 
چکیده: 
امتزاج پروتوپلاست يکي از سيستم هاي تراريختي مؤثر در ايجاد تغييرهاي ژنتيکي به منظور بهبود عملکرد ميکروارگانيسم (ريزجانداران) است که امروزه در جهت رسيدن به يک عامل بيوکنترل (مهار زيستي) موفق در کنترل علف هرزهاي مختلف استفاده مي شود. در روش هاي معمول تراريختي قارچ هاي رشته اي مانند گونه هاي فوزاريوم، تهيه ي پروتوپلاست نخستين گام است. در اين پژوهش، پس از جداسازي قارچ Fusarium oxysporum (عامل پژمردگي آوندي) از گياه گل جاليز Orobanche sp.، بررسي هاي لازم براي شناسايي ريخت شناسي و مولکولي آن انجام شد. سپس تأثير عامل هاي مختلف مانند تأثير نوع محيط کشت در مقدار اسپور توليد شده، بهترين زمان براي جوانه زني بيشينه اي اسپورها، غلظت هاي مختلف آنزيم هاي تجزيه کننده ي ديواره ي سلولي، زمان در معرض قرارگيري با آنزيم در تعداد پروتوپلاست هاي توليدشده و نيز نوع و غلظت تثبيت کننده ي اسمزي در ايجاد و ميزان زنده ماني پروتوپلاست ها ارزيابي شد. نتايج به دست آمده از تجزيه ي آماري داده-ها، محيط Spezieller Nä hrstoffarmer Agar بهترين محيط کشت و زمان 16 ساعت را بهترين زمان براي ايجاد و جوانه زني اسپورها معرفي کرد. همچنين ترکيب آنزيمي Glucanex (15 Mm) و Driselase (20 Mm) در زمان پنج ساعت با فاصله ي معني داري از ديگر تيمارها بيشترين پروتوپلاست را توليد کرده و تثبيت کننده ي KCl (6/0 مولار) نيز به عنوان بهترين تثبيت کننده معرفي شد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 36
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی