4 SID.ir | تأثير عصاره ي آبي اندام هاي هوايي گياه سرخارگل بر فراسنجه هاي ايمني زنبور عسل (Apis mellifera)

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تأثير عصاره ي آبي اندام هاي هوايي گياه سرخارگل بر فراسنجه هاي ايمني زنبور عسل (Apis mellifera)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
 
چکیده: 
اين پژوهش به منظور بررسي عصاره ي اندام هاي هوايي گياه سرخارگل در تغذيه ي زنبور عسل و تأثير آن بر سامانة ايمني از جمله سنجش شمار هموسيت ها و آنزيم فنل اکسيداز بر پايه ي آزمايش صحرايي در بهار و تابستان 1393 به مدت چهار ماه انجام شد. شمار 28 کلني همسان سازي شده به طور تصادفي به چهار تيمار و هفت تکرار تقسيم شدند، تيمار ها عبارت بودند از: 1-شربت شکر خالص بدون عصاره، 2-شربت شکر غني شده با 10 سي سي عصاره، 3-شربت شکر غني شده با 20 سي سي عصاره، 4-شربت شکر غني شده با 30 سي سي عصاره. نتايج نشان داد آنزيم فنل اکسيداز در ايمني کوتاه مدت و بلندمدت در زنبور هايي که شربت حاوي 30 سي سي عصاره را دريافت کردند بيشتر و در زنبور هايي که شربت شکر خالص دريافت کردند کمتر بود (05/0>p). در ايمني کوتاه مدت، شمار هموسيت ها در زنبور هايي که از شربت حاوي 20 سي سي عصاره استفاده کردند نسبت به ديگر گروه ها بيشتر و در زنبور هايي که از شربت شکر خالص استفاده کردند کمتر بود (05/0>p). در ايمني بلندمدت نيز شمار هموسيت ها در زنبور هايي که شربت شکر با 30 سي سي عصاره را دريافت کردند بيشتر و آن هايي که شريت شکر خالص دريافت کردند کمتر بود (05/0>p). بر پايه ي نتايج به دست آمده استفاده از اين عصاره سمانة ايمني زنبور عسل را بهبود مي بخشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 38
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی