5 SID.ir | تأثير افزودن موننسين با و بدون متافيکس بر فراسنجه هاي تخمير شکمبه و الگوي اسيدهاي چرب گوشت بره هاي پرواري فراهاني

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تأثير افزودن موننسين با و بدون متافيکس بر فراسنجه هاي تخمير شکمبه و الگوي اسيدهاي چرب گوشت بره هاي پرواري فراهاني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامي، دانشگاه لرستان
 
چکیده: 
اين پژوهش با هدف بررسي تأثير استفاده از موننسين و متافيکس به تنهايي و يا به صورت مخلوط بر فراسنجه هاي تخمير شکمبه و الگوي اسيدهاي چرب عضلة راسته بره هاي نژاد فراهاني اجرا شد. جيره هاي آزمايشي شامل جيرة بدون موننسين و متافيکس (شاهد)، 2) جيرة شاهد حاوي 24 ميلي گرم در کيلوگرم موننسين (موننسين)، 3) جيرة شاهد با 4 گرم در کيلوگرم متافيکس (متافيکس) و 4) جيرة شاهد حاوي 24 ميلي گرم موننسين و 4 گرم در کيلوگرم متافيکس (موننسين+متافيکس) بود. افزودن موننسين به تنهايي و يا همراه با متافيکس باعث کاهش غلظت استات در شکمبه شد (05/0>P). درحالي که مکمل سازي جيره با موننسين، متافيکس و يا مخلوط آن ها غلظت پروپيونات را در شکمبه افزايش داد (05/0>P). افزودن موننسين و متافيکس و مخلوط آن ها باعث افزايش معني دار در اسيدهاي چرب لوريک، مريستيک و مارگاريک و در مقابل کاهش در اسيدهاي چرب پالميتيک، استئاريک و بهينيک عضلة راسته در مقايسه با گروه شاهد شد (05/0>P). تيمارهاي آزمايشي تأثيري بر مقادير اسيدهاي چرب تک اشباع (به استثناي اسيد نرونيک)، ايکوزاتترانوئيک، آراشيدونيک، ايکوزانونيک و آلفا-لينولئيک عضلة راسته نداشت (05/0P). نتيجه اينکه موننسين و متافيکس هر دو مي توانند براي ايجاد تغيير در فراسنجه هاي تخمير شکمبه و ترکيب اسيدهاي چرب گوشت بره هاي پرواري مؤثر باشند، هرچند سازوکار دقيق تأثير آن ها نياز به تحقيقات بيشتر ضروري است.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 17
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی