برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تأثير حشره کشي فرمولاسيون ميکروکپسول اسانس رزماري (Rosmarinus officinalis) بر شپشه ي آرد Tribolium confusum

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه گیاه پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
 
چکیده: 
شپشه ي آرد يکي از آفات مهم محصولات انباري در سراسر جهان است. در پژوهش حاضر، ابتدا اسانس اندام هاي هوايي گياه رزماري (Rosmarinus officinalis) ميکروکپسوله شده و پس از بررسي ويژگي هاي فيزيکوشيميايي، سمّيت تدخيني آن روي حشرات بالغ شپشه ي آردTribolium confusum ارزيابي شد. کليه زيست سنجي ها در دماي 3± 27 درجه ي سلسيوس، رطوبت نسبي 5± 70 درصد و تاريکي انجام شد. تأثير حشره کشي اسانس خالص و اسانس ميکروکپسوله شده ي رزماري در غلظت هاي 84/115، 24/142، 28/163، 52/187 و 44/203 ميکروليتر اسانس بر ليتر هوا در مدت 24 و 72 ساعت تيمار بررسي شد. نتايج نشان داد، سمّيت تدخيني اسانس ميکروکپسول به طور معني داري کمتر از اسانس خالص است. نرخ مرگ و مير اسانس خالص در غلظت 44/203 ميکروليتر اسانس بر ليتر هوا 24 ساعت پس از تيمار به 6/76 درصد رسيد و 72 ساعت پس از تيمار به 6/86 درصد افزايش يافت. درحالي که اسانس ميکروکپسول در همين غلظت در 24 و 72 ساعت تيمار به ترتيب موجب مرگ 9/44 و 3/48 درصد از حشرات تيمارشده بود. نتايج اين پژوهش نشان داد، روش ميکروکپسوله کردن مي تواند راهبردي مناسب به منظور دستيابي به فرمولاسيوني (ترکيب بندي) با خاصيت رهايش کنترل (مهار)شده براي اسانس رزماري به عنوان حشره کشي گياهي باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 91
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی