مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثرات کيتوسان در پرآوري درون شيشه اي انگور (Vitis vinifera L. ) رقم قزل اوزوم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
 
چکیده: 
انگور رقم قزل اوزوم از ارقام بازارپسند و پراهميت بوده و داراي ميوه هاي قرمز ترد و آبدار مي باشد. در ازدياد درون شيشه اي گياهان چوبي از جمله انگور مرحله پرآوري از اهميت بالايي برخوردار مي باشد. بنابراين سعي بر آن است که با روش هاي مختلفي بتوان اين مرحله را با موفقيت انجام داده و تسريع نمود. در پژوهش حاضر اثرات غلظت هاي مختلف کيتوسان با وزن مولکولي پايين در پرآوري انگور رقم قزل اوزوم مورد بررسي قرار گرفت. بدين منظور از محيط کشت MS حاوي 5/0 ميلي گرم در ليتر بنزيل آمينو پورين (BAP) و 01/0 ميلي گرم در ليتر ايندول بوتيريک اسيد (IBA) و غلظت هاي مختلف کيتوسان (0، 10، 20، 40 و 80 ميلي گرم در ليتر) در قالب طرح آماري کاملاً تصادفي با پنج تکرار استفاده شد. نتايج نشان داد که استفاده از کيتوسان بر پرآوري درون شيشه اي انگور رقم قزل اوزوم اثر معني داري داشت، به طوري که افزودن کيتوسان به محيط کشت باعث افزايش پرآوري شاخساره ها شد. طبق نتايج حاصل از اين پژوهش، غلظت 40 ميلي گرم در ليتر کيتوسان نسبت به ساير غلظت هاي مورد استفاده نتايج بهتري نشان داد و باعث افزايش تعداد شاخساره هاي جانبي، طول شاخساره، تعداد برگ، سطح برگ، وزن خشک توده گياهي و ميزان کلروفيل در گياهک هاي توليدي شد. بر اساس نتايج پژوهش حاضر، با توجه به ويژگي هاي مطلوب کيتوسان، مي توان از آن به عنوان يک ماده محرک رشد براي افزايش پرآوري درون شيشه اي در اين رقم انگور استفاده نمود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 34
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی