مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي و مقايسه انبارماني ارقام مختلف انگور در شرايط کنترل شده

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
 
چکیده: 
کيفيت ميوه ها بعد از برداشت به علت انتشار اتيلن، از دست دادن آب و ساير واکنش هاي دروني کاهش مي يابد و تلاش براي کاهش خسارات وارده منجر به عرضه بسته بندي هاي مختلف شده است. در اين راستا آزمايشي جهت بررسي و مقايسه عمر انبارماني 5 رقم انگور "بيدانه سفيد"، "بيدانه قرمز"، "لعل"، "صاحبي" و "فخري" انجام شد. در اين آزمايش از بسته بندي با ظروف يکبار مصرف، عدم بسته بندي، شستشو قبل از انبارداري و عدم شستشو استفاده گرديد. ميزان تنفس ميوه، ميزان آب ميوه، TSS، اسيدهاي آلي، pH و ميزان آنتوسيانين، انبارماني، درصد چروکيدگي، ميزان قهوه اي شدگي، شاخص پوسيدگي و درصد کاهش آب ميوه بررسي و اندازه گيري شد. با توجه به نتايج بدست آمده در اين پژوهش رقم "بيدانه قرمز" با بسته بندي در ظروف يک بار مصرف، بيشترين انبارماني را داشت. اين تيمار با داشتن کمترين مقدار تنفس (mgCO2/kg. hr 03/0)، درصد قهوه اي شدگي، چروکيدگي، پوسيدگي و کاهش آب به ترتيب با 3، 5، 0 و 9 درصد نسبت به ساير تيمارها قابليت انبارماني بهتري نشان داد. رقم "صاحبي" با تيمار شستشو با آب قبل از انبارداري با بيشترين مقدار تنفس (mgCO2/kg. hr 16/0)، کمترين سالم ماني و 60 درصد چروکيدگي، کمترين ميزان انبارماني را بين ساير ارقام نشان داد. اين تيمار با کمترين مقدار آنتوسيانين، کمترين ميزان بازارپسندي را داشت. بر اساس نتايج اين پژوهش رقم "بيدانه قرمز" و رقم "فخري" نسبت به ساير ارقام مورد مطالعه انبارماني خوبي داشتند و تيمارهاي شستشو قبل از انبارداري و استفاده از ظروف يکبار مصرف به تنهايي تمام مزاياي يک روش مناسب براي حفظ کيفيت ميوه انگور را دارا نبودند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 48
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی