مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهش هاي ميوه كاري اطلاعات شماره: بهار و تابستان 1396 , دوره 2 , شماره 1 ; از صفحه 61 تا صفحه 74 . عنوان مقاله: بررسي و مقايسه انبارماني ارقام مختلف انگور در شرايط کنترل شده نویسندگان: رسولي موسي*, روستايي پروانه, بابايي آرش آدرس: * گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر چکیده: کيفيت ميوه ها بعد از برداشت به علت انتشار اتيلن، از دست دادن آب و ساير واکنش هاي دروني کاهش مي يابد و تلاش براي کاهش خسارات وارده منجر به عرضه بسته بندي هاي مختلف شده است. در اين راستا آزمايشي جهت بررسي و مقايسه عمر انبارماني 5 رقم انگور "بيدانه سفيد"، "بيدانه قرمز"، "لعل"، "صاحبي" و "فخري" انجام شد. در اين آزمايش از بسته بندي با ظروف يکبار مصرف، عدم بسته بندي، شستشو قبل از انبارداري و عدم شستشو استفاده گرديد. ميزان تنفس ميوه، ميزان آب ميوه، TSS، اسيدهاي آلي، pH و ميزان آنتوسيانين، انبارماني، درصد چروکيدگي، ميزان قهوه اي شدگي، شاخص پوسيدگي و درصد کاهش آب ميوه بررسي و اندازه گيري شد. با توجه به نتايج بدست آمده در اين پژوهش رقم "بيدانه قرمز" با بسته بندي در ظروف يک بار مصرف، بيشترين انبارماني را داشت. اين تيمار با داشتن کمترين مقدار تنفس (mgCO2/kg. hr 03/0)، درصد قهوه اي شدگي، چروکيدگي، پوسيدگي و کاهش آب به ترتيب با 3، 5، 0 و 9 درصد نسبت به ساير تيمارها قابليت انبارماني بهتري نشان داد. رقم "صاحبي" با تيمار شستشو با آب قبل از انبارداري با بيشترين مقدار تنفس (mgCO2/kg. hr 16/0)، کمترين سالم ماني و 60 درصد چروکيدگي، کمترين ميزان انبارماني را بين ساير ارقام نشان داد. اين تيمار با کمترين مقدار آنتوسيانين، کمترين ميزان بازارپسندي را داشت. بر اساس نتايج اين پژوهش رقم "بيدانه قرمز" و رقم "فخري" نسبت به ساير ارقام مورد مطالعه انبارماني خوبي داشتند و تيمارهاي شستشو قبل از انبارداري و استفاده از ظروف يکبار مصرف به تنهايي تمام مزاياي يک روش مناسب براي حفظ کيفيت ميوه انگور را دارا نبودند. کلید واژه: تنفسچروکيدگيقهوه اي شدگيمواد جامد محلول موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثر مرحله برداشت و مدت زمان انبارماني بر کيفيت ميوه عروسک پشت پرده (Physalis angulate)اثر بسته بندي و انبارماني بر خصوصيات فيزيکوشيميايي دو رقم کيويتاثير تيمار آب گرم و بسته بندي نانو بر خواص کيفي ميوه شليل رقم سانگلو در طول انبارداري بررسي تاثير زمان برداشت و انبارماني بر خصوصيات کيفي انگور رقم سرخ فخري شاهرودتأثير تغذيه ي آهن و نيتروژن بر شاخص هاي کيفي ميوه ي سيب (Malus domestica cv. Fuji) طي انبارماني و درصد برخي عنصرهاي کاني برگ و ميوه مقالات همایشی مرتبط: اثر تیمار متیل جاسمونات بر سرمازدگی و تغییرات بیوشیمیایی میوه انگور طی انبارمانیاثر پوشش های طبیعی بر انبارمانی گیلاس رقم تکدانهکاربرد پس از برداشت اسانس های میخک و دارچین بر کیفیت و عمر انبارمانی انار رقم «پوست قرمز طارم»نقش تیمار قبل از برداشت آهن روی افزایش عمر انبارمانی میوه توت فرنگیکاربرد پس از برداشت اسانس نعناع بر عمر انبارمانی و کیفیت میوه انار (رقم پوست قرمز طارم) ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 50 آخرین های بلاگ آموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notنمایش شمارش خطوط در ورد Wordتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی