مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر غلظت هاي مختلف عناصر غذايي محيط کشت بر جوانه زني درون شيشه اي دانه گرده ارقام مختلف خرما (Phoenix dactylifera L. )

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پژوهشکده خرما و ميوه هاي گرمسيري، موسسه علوم باغباني، سازمان تحقيقات آموزش و ترويج کشاورزي، اهواز
 
چکیده: 
جوانه زني درون شيشه اي تکنيکي موثر براي درک جنبه هاي اساسي و کاربردي بيولوژي دانه گرده محسوب مي شود. در اين آزمايش، اثر غلظت هاي مختلف اسيد بوريک (0، 50، 100 و 200 ميلي گرم در ليتر)، نيترات کلسيم (0، 100، 200 و 300 ميلي گرم در ليتر)، سولفات منيزيم (0، 100، 200 و 300 ميلي گرم در ليتر) و نيترات پتاسيم (0، 100، 200 و 300 ميلي گرم در ليتر) روي جوانه زني درون شيشه اي 4 رقم خرما ( غنامي قرمز، نر پاکوتاه، سبز پرک و وردي) ارزيابي گرديد. نتايج نشان داد اثر غلظت عناصر محيط کشت بر درصد جوانه زني دانه گرده ارقام نر مورد آزمايش معني داري بود. جوانه زني دانه گرده ارقام خرما با افزايش غلظت نيترات کلسيم در محيط کشت تا 300 ميلي گرم در ليتر افزايش يافت، در صورتي که در غلظت هاي مختلف اسيد بوريک و نيترات پتاسيم، جوانه زني تا غلظت 100 ميلي گرم در ليتر افزايش و به تدريج در غلظت هاي بالاتر تا 200 و 300 ميلي گرم در ليتر به ترتيب کاهش نشان داد. جوانه زني دانه گرده به طور معني داري در غلظت 200 ميلي گرم در ليتر سولفات منيزيم نسبت به ساير غلظت ها بالاتر بود. بين ارقام مختلف از نظر جوانه زني دانه گرده در محيط هاي کشت مختلف، تفاوت معني داري وجود داشت. در غلظت هاي بهينه بر، کلسيم، منيزيم و پتاسيم بيشترين جوانه زني دانه گرده در رقم نر پاکوتاه بدست آمد.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 16
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی