برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر غلظت هاي مختلف عناصر غذايي محيط کشت بر جوانه زني درون شيشه اي دانه گرده ارقام مختلف خرما (Phoenix dactylifera L. )

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پژوهشکده خرما و میوه‌های گرمسیری، موسسه علوم باغبانی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز
 
چکیده: 
جوانه زني درون شيشه اي تکنيکي موثر براي درک جنبه هاي اساسي و کاربردي بيولوژي دانه گرده محسوب مي شود. در اين آزمايش، اثر غلظت هاي مختلف اسيد بوريک (0، 50، 100 و 200 ميلي گرم در ليتر)، نيترات کلسيم (0، 100، 200 و 300 ميلي گرم در ليتر)، سولفات منيزيم (0، 100، 200 و 300 ميلي گرم در ليتر) و نيترات پتاسيم (0، 100، 200 و 300 ميلي گرم در ليتر) روي جوانه زني درون شيشه اي 4 رقم خرما ( غنامي قرمز، نر پاکوتاه، سبز پرک و وردي) ارزيابي گرديد. نتايج نشان داد اثر غلظت عناصر محيط کشت بر درصد جوانه زني دانه گرده ارقام نر مورد آزمايش معني داري بود. جوانه زني دانه گرده ارقام خرما با افزايش غلظت نيترات کلسيم در محيط کشت تا 300 ميلي گرم در ليتر افزايش يافت، در صورتي که در غلظت هاي مختلف اسيد بوريک و نيترات پتاسيم، جوانه زني تا غلظت 100 ميلي گرم در ليتر افزايش و به تدريج در غلظت هاي بالاتر تا 200 و 300 ميلي گرم در ليتر به ترتيب کاهش نشان داد. جوانه زني دانه گرده به طور معني داري در غلظت 200 ميلي گرم در ليتر سولفات منيزيم نسبت به ساير غلظت ها بالاتر بود. بين ارقام مختلف از نظر جوانه زني دانه گرده در محيط هاي کشت مختلف، تفاوت معني داري وجود داشت. در غلظت هاي بهينه بر، کلسيم، منيزيم و پتاسيم بيشترين جوانه زني دانه گرده در رقم نر پاکوتاه بدست آمد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بروجردنیا، م. (1396). اثر غلظت های مختلف عناصر غذایی محیط کشت بر جوانه زنی درون شیشه ای دانه گرده ارقام مختلف خرما (Phoenix dactylifera L. ). پژوهش های میوه کاری, 2(1 ), 31-44. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467162



Vancouver : کپی

بروجردنیا مریم. اثر غلظت های مختلف عناصر غذایی محیط کشت بر جوانه زنی درون شیشه ای دانه گرده ارقام مختلف خرما (Phoenix dactylifera L. ). پژوهش های میوه کاری. 1396 [cited 2022January28];2(1 ):31-44. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467162



IEEE : کپی

بروجردنیا، م.، 1396. اثر غلظت های مختلف عناصر غذایی محیط کشت بر جوانه زنی درون شیشه ای دانه گرده ارقام مختلف خرما (Phoenix dactylifera L. ). پژوهش های میوه کاری, [online] 2(1 ), pp.31-44. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467162.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 102 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی