5 SID.ir | تأثير مکمل آلي عنصر روي بر عملکرد، پاسخ ايمني، جمعيت ميکروبي سکوم و قابليت هضم مواد مغذي در جوجه هاي گوشتي پرورش يافته تحت تنش تراکم

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تأثير مکمل آلي عنصر روي بر عملکرد، پاسخ ايمني، جمعيت ميکروبي سکوم و قابليت هضم مواد مغذي در جوجه هاي گوشتي پرورش يافته تحت تنش تراکم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامي، دانشکده علوم دامي و صنايع غذايي، دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي، خوزستان
 
چکیده: 
به منظور بررسي مکمل آلي عنصر روي در تغذيه جوجه هاي گوشتي پرورش يافته در شرايط متفاوت تراکم، آزمايشي با استفاده از دو سطح تراکم (10 و16 قطعه پرنده در هر مترمربع) و 4 سطح عنصر روي (40، 80، 120 و 160 ميلي گرم در کيلوگرم) در قالب طرح کاملا تصادفي به روش فاکتوريل 2×4 انجام گرديد. نتايج در 1 تا 21 روزگي نشان داد، پرندگان پرورش يافته در تراکم بالا کمترين ميزان خوراک مصرفي و ضريب تبديل خوراک را نسبت به تراکم نرمال و د ر 22 تا 42 روزگي پرندگان پرورش يافته در تراکم نرمال کمترين خوراک مصرفي و ضريب تبديل خوراک را داشتند (05/0>P). با افزايش سطح عنصر روي در جيره، جمعيت باکتري هاي کلي فرم سکوم جوجه ها در شرايط تراکم نرمال و بالا کاهش نشان داد (05/0>P). قابليت هضم ايلئومي پروتئين با افزايش سطح عنصر روي در جيره در شرايط تراکم نرمال و بالا افزايش يافته است (05/0>P). يافته هاي پژوهش حاضر نشان داد که افزودن عنصر روي در شرايط پرورش متراکم نتوانست فراسنجه هاي عملکردي را تحت تأثير قرار دهد، اگرچه با افزايش سطح عنصر روي در جيره، قابليت هضم ايلئومي پروتئين خام و ماده آلي افزايش و جمعيت ميکروبي کلي فرم و اي کولاي در سکوم جوجه هاي گوشتي کاهش يافت.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 20
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی