مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم دامي ايران ( علوم كشاورزي ايران) اطلاعات شماره: پاييز 1397 , دوره 49 , شماره 3 ; از صفحه 361 تا صفحه 370 . عنوان مقاله: تعيين سطح بهينه زرده تخم مرغ در رقيق کننده انجماد اسپرم بز با ارزيابي هاي برون تني نویسندگان: تار محمد, توحيدي آرمين*, زين الديني سعيد, ژندي مهدي, موذني زاده محمدحسين آدرس: * گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران چکیده: به منظور مقايسه اثر سطوح مختلف زرده تخم مرغ بر انجمادپذيري اسپرم بز، آزمايشي با استفاده از چهار رأس بز در قالب يک طرح کاملاً تصادفي با شش تکرار انجام شد. نمونه ها دو بار در هفته از حيوانات جمع آوري و در رقيق کننده بر پايه زرده در دو سطح 15 و 20 درصد رقيق و سپس منجمد شدند. پس از يخ گشايي، فراسنجه هاي کيفي ازجمله ويژگي هاي حرکتي اسپرم با کمک CASA، يکپارچگي غشا، درصد سلول هاي اسپرم با غشاي فعال، درصد سلول هاي اسپرم با شکل طبيعي، وضعيت آپپتوز، يکپارچگي آکروزوم و قطعه قطعه شدن DNA مورد ارزيابي قرار گرفتند. داده ها با استفاده از رويه GLM نرم افزارSAS آناليز شدند. جنبايي کل و جنبايي پيش رونده، در رقيق کننده حاوي 20 درصد زرده (به ترتيب 69/1± 00/69 و 29/1± 57/52) در برابر 15 درصد زرده (به ترتيب 69/1± 21/68 و 29/1± 35/52) تفاوت معني دار نداشت. همچنين درصد اسپرم زنده، اسپرم با غشاي فعال و درصد سلول هاي اسپرم طبيعي در رقيق کننده حاوي 20 درصد زرده (به ترتيب 08/1± 88/83، 43/2± 80/72 و 85/1± 31/84) و در رقيق کننده حاوي 15 درصد زرده (به ترتيب 08/1± 65/86، 43/2± 37/72 و 85/1± 25/79) اختلاف معني داري نداشتند. درصد اسپرم با آکروزوم سالم و نرخ قطعه قطعهشدن DNA بين دو گروه آزمايشي تفاوت معني داري نداشت. اما در آزمون آپپتوزيس، سلول هاي اسپرم زنده بيشتري در گروه حاوي 20 درصد (17/0± 18/46) نسبت به گروه حاوي 15درصد (17/0± 52/45) زرده ديده شد (05/0>P). داده هاي حاضر نشان-دهنده بهبود نسبي انجمادپذيري اسپرم بز در رقيق کننده حاوي 20 درصد زرده تخم مرغ است، اما براي اظهارنظر دقيق تر در خصوص سطح مناسب زرده در رقيق کننده، به مطالعات باروري درون تني نياز است. کلید واژه: بز(Q1)رقيق کننده(Q1)زرده تخم مرغ(Q1)مني(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تاثير سطوح مختلف زرده تخم مرغ در رقيق کننده تريس بر کيفيت اسپرم قوچ زل در شرايط سردسازي و انجماداثر غلظت هاي مختلف زرده تخم مرغ بر قابليت تحرک و زنده ماني، اسپرم بز مرخز پس از انجماد و يخ گشايي (گزارش كوتاه علمي)ارزيابي چندين رقيق كننده براي نگهداري اسپرم خروس هاي بومي فارس در دماي 4-5 و 19-24 درجه سانتي گرادبررسي اثر غلظت هاي مختلف زرده تخم مرغ رقيق كننده تريس بر روي تحرك اسپرم بزهاي كركياثرات فيزيولوژيکي رقيق کننده انجماد مغناطيسي شده بر پارامترهاي سلولي، شيميايي و باروري اسپرم خروس پس از انجماد مقالات همایشی مرتبط: اثر رقیق کننده تریس حاوی زرده تخم پرندگان مختلف بر درصد تحرک اسپرم قوچ عربی طی ذخیره منی بحالت مایع (فیزیولوژی دام و طیور)تاثیر زرده تخم مرغ محلی و صنعتی در رقیق کننده تریس بر زنده مانی و ناهنجاری های مورفولوژی اسپرم قوچ عربی (فیزیولوژی دام و طیور)ارزیابی اثر سطوح مختلف سوکروز بر انجمادپذیری اسپرم بز مهابادیعصاره الکلی گیاه آویشن باغی و ویتامین E بر کیفیت تخم مرغ و میزان کلسترول زرده تحت شرایط تنش گرمایی در تغذیه مرغان تخمگذاراندازه گیری میزان پروتئین تخم مرغ و رابطه آن با سن مرغ های تخم مرغ های تخم گذار، وزن تخم مرغ مرغ و وزن زرده در تعدادی از گله های تخم گذار مشهد ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 90 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی