4 SID.ir | طراحي محصول ارگونوميک با هدف سهولت غذاخوردن در بيماران پارکينسون طبق ارزيابي وضعيت راحتي بدن

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

طراحي محصول ارگونوميک با هدف سهولت غذاخوردن در بيماران پارکينسون طبق ارزيابي وضعيت راحتي بدن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه طراحي صنعتي، دانشکده طراحي اسلامي، دانشگاه هنر اسلامي تبريز، تبريز، ايران
 
چکیده: 
زمينه و هدف پارکينسون بيماري پيشرونده سيستم عصبي است که با تاثيرگذاشتن بر حرکت هاي بدن، کيفيت زندگي بيماران را تحت الشعاع قرار مي دهد و انجام وظايف روزانه مثل غذاخوردن را براي آنها دشوار و زمان بر مي کند. هدف اين مطالعه بهبود وضعيت راحتي بيماران پارکينسون، هنگام غذاخوردن به کمک شناسايي مشکلات ارگونوميک و طراحي محصول براي آن بوده است. روش کار 12 بيمار پارکينسون با روش نمونه گيري تصادفي ساده وارد مطالعه شدند. بدين ترتيب هنگام غذا خوردن بيمار از طريق مصاحبه ترجمه شده بخش Discomfort Questionnaire نرم افزار ErgoFellow و مشاهده مستقيم، اطلاعات لازم جمع آوري شد و پس از تحليل نهايي و استخراج دستورالعمل هاي طراحي، ايده هاي طراحي اسکچ، و به کمک AHP ارزيابي شد تا طرح نهايي شکل بگيرد. يافته ها ميانگين نرخ سختي 10/6 از 7 (1/514) داده هاي Discomfort Questionnaire در قسمت هاي دست و انگشتان، مچ دست، بازوها، آرنج، گردن، ناحيه کمر بالا تنه و شانه هاي بدن هنگام غذاخوردن بيماران نشان داد نسبت به ديگر قسمت هاي بدن، وضعيت غيرارگونوميک پوسچر شديدتر است. مشاهدات نيز مشخص کرد براي نزديک شدن دهان بيمار به غذا تغييراتي غيرارگونوميک در پوسچر آن ايجاد مي شود و به همين جهت طراحي محصول بايد به کمک داده هاي آنتروپومتريک صورت بگيرد. نتيجه گيري نتايج نشان داد کاهش فاصله دهان تا غذا، ناراحتي و خستگي بيمار را کاهش خواهد داد. از همين رو به کمک داده هاي آنتروپومتريک، ظرفي با قابليت تنظيم ارتفاع طراحي شد و توسعه يافت که سبب بهبود وضعيت پوسچر و کاهش سختي بيمار حين غذا خوردن مي شود.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 29
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی