4 SID.ir | عوامل مؤثر بر ادراک ريسک اجتماعي دانشجويان کشاورزي نسبت به محصولات تراريخت

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

عوامل مؤثر بر ادراک ريسک اجتماعي دانشجويان کشاورزي نسبت به محصولات تراريخت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده ي کشاورزي، دانشگاه ياسوج، ياسوج، ايران
 
چکیده: 
هدف اصلي پژوهش حاضر، بررسي عوامل مؤثر بر ادراک ريسک اجتماعي در دانشجويان کشاورزي نسبت به محصولات تراريخت بود که با روش پيمايش انجام شد. جامعه آماري پژوهش، دانشجويان تحصيلات تکميلي رشته هاي بيوتکنولوژي کشاورزي و اصلاح نباتات در دانشگاه هاي دولتي ايران بودند (429=N) که حجم نمونه 210 نفر تعيين و به شيوه نمونه گيري طبقه اي دو مرحله اي و بر اساس سطح دانشگاه و رشته تحصيلي در بين دانشگاه هاي منتخب توزيع گرديد. ابزار گردآوري داده ها پرسشنامه اي بود که روايي ظاهري و محتوايي آن توسط متخصصان موضوعي و پايايي آن با استفاده از مطالعه راهنما و محاسبه ضريب آلفاي کرونباخ مورد تأييد قرار گرفت. يافته ها نشان داد، ادراک دانشجويان مورد مطالعه نسبت به ريسک هاي اجتماعي مرتبط با مصرف محصولات تراريخت در سطح متوسطي بود. با استفاده از تحليل خوشه اي و بر اساس ميزان ادراک ريسک اجتماعي، دانشجويان مورد مطالعه به سه گروه (ادراک ريسک اجتماعي زياد، متوسط و کم) تفکيک شدند. يافته ها نشان داد، دانشجويان با سطح بالاي ادراک ريسک اجتماعي محصولات تراريخت، منافع کمتر و ريسک روانشناختي بيشتري را براي اين محصولات قائل اند و نگرش منفي تري نسبت به بکارگيري فن آوري هاي جديد داشته و توليد محصولات تراريخت را غير اخلاقي دانسته اند. همچنين به منظور بررسي توانايي هر يک از متغيرهاي مستقل تحقيق در تبيين ادراک ريسک اجتماعي دانشجويان در خوشه هاي سه گانه، از رگرسيون ترتيبي استفاده شد. يافته ها نشان داد، اين متغيرهاي مستقل توانسته اند در مجموع 20 درصد از واريانس ادراک ريسک اجتماعي دانشجويان مورد مطالعه را تبيين نمايند.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 27
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی