4 SID.ir | بررسي اثر عصاره سير بر ميزان فعاليت آنزيم مبدل آنژيوتانسين (ACE) در سرم موشهاي صحرايي ديابتي شده با استرپتوزوتوسين (STZ)

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر عصاره سير بر ميزان فعاليت آنزيم مبدل آنژيوتانسين (ACE) در سرم موشهاي صحرايي ديابتي شده با استرپتوزوتوسين (STZ)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

ديابت قندي در دراز مدت سبب آسيب و اختلال در عملكرد اندامهاي مختلف مي شود. عوامل متعددي را در ايجاد عوارض ديابت دخيل مي دانند. افزايش فعاليت آنزيم مبدل آنژيوتانسين ACE) I ) در افراد ديابتي داراي عوارض عروقي، نفروپاتي و رتينوپاتي و در مدلهاي حيواني ديابت و اثرات مفيد مهار كننده هاي ACE در جلوگيري از عوارض ديابت گزارش شده است. سير (Allium sativum) داراي خواص درماني متعددي از جمله ضدفشارخون، ضد انعقاد، ضد ميكروبي و غيره مي‌ باشد. در برخي مطالعات مهار فعاليت آنزيم ACE توسط عصاره سير خوراكي و وحشي نشان داده شده است. در مطالعه حاضر ميزان فعاليت ACE در سرم موشهاي صحرايي ديابتي شده با STZ با و بدون درمان با عصاره سير و موشهاي صحرايي سالم با و بدون درمان با عصاره اندازه گيري شده و ميزان آن با يكديگر و با سالم مقايسه گرديد. براي اين منظور عصاره سير در دو دوره يك و دو ماه به موشهاي صحرايي ديابتي و همين طور موشهاي صحرايي سالم تزريق شد. نمونه هاي سرم جهت اندازه گيري ACE در شروع دوره آزمايش، روز سوم پس از القا ديابت و در پايان دوره يك و دو ماه از همه گروهها گرفته شد و اندازه گيري فعاليت ACE به روش رنگ سنجي كوشمن و چونگ انجام گرفت. نتايج نشان داد كه فعاليت ACE در موشهاي ديابتي شده با STZ نسبت به موشهاي سالم افزايش مي يابد ولي در موشهاي ديابتي شده تحت درمان با عصاره سير اين افزايش مشاهده نگرديد. بنابراين مي توان عصاره سير را به عنوان يك مهار كننده مناسب ACE در جلوگيري از عوارض ديابت معرفي كرد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 194
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی