5 SID.ir | بررسي اثر مصرف عصاره آبي كندر در دوره شيردهي بر افزايش قدرت يادگيري و حافظه نوزادان نر موش صحرايي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر مصرف عصاره آبي كندر در دوره شيردهي بر افزايش قدرت يادگيري و حافظه نوزادان نر موش صحرايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

توان يادگيري و قدرت حافظه از ويژگيهاي بارز انسان است و براي ادامه حيات و گذران زندگي عادي و پيشرفتهاي علمي او ضرورتي اجتناب ناپذير دارد و لذا داروهاي متعددي از قديم الايام به منظور تقويت حافظه مورد استفاده بشر قرار ميگرفته است. در اين پژوهش اثر مصرف كندر در دوره شيردهي بر افزايش قدرت يادگيري و حافظه نوزادان نر موش صحرايي (رت) به روش آزمون يادگيري احترازي فعالي مورد بررسي قرار گرفت. نتايج اين مطالعه، نشان مي دهد كه قدرت يادگيري در مراحل پيش يادگيري(Prelearning)  و پس يادگيري (Postlearning) و همچنين حافظه هاي كوتاه مدت و بلند مدت در رتهاي نر بالغي كه مادران آنها در دوره شيردهي به مدت 3 هفته و به طور روزانه يك ميلي ليتر عصاره آبي حاوي 20 ميلي گرم كندر به صورت خوراكي دريافت كرده اند نسبت به حيواناتي كه مادران آنها در اين دوره آب مقطر دريافت كرده بودند، افزايش معني داري نشان مي دهد P<0.003) و P<0.027 به ترتيب براي Prelearning و Postlearning و P=0.000 و P=0.000 براي حافظه هاي كوتاه مدت و بلند مدت). يافته هاي اين پژوهش، تاثير مثبت كندر را بر قدرت يادگيري و حافظه نسل بعدي رت از طريق شيردهي نشان مي دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 280
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی