مشخصات مقاله عنوان نشریه: گياهان دارويي اطلاعات شماره: بهار 1383 , دوره 3 , شماره 10 ; از صفحه 47 تا صفحه 52 . عنوان مقاله: بررسي اثر آنتي هيپرگليسميك و هيپوليپيدميك تجويز خوراكي فلفل قرمز (.Capsicum frutescens L) در مدل تجربي ديابت قندي در موش صحرايي نر نویسندگان: روغني مهرداد*, بلوچ نژادمجرد توران دخت, سهرابي زهرا, صادقي مريم آدرس: * تهران، بلوار کشاورز، خیابان شهید عبداله زاده (دهکده)، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، کد پستی: 7435-14155 چکیده: شواهد تحقيقاتي معدود مبني بر اثر ضد ديابتي گياه فلفل (Red pepper) وجود دارد. لذا در تحقيق حاضر بر آن شديم تا اثر تجويز خوراكي فلفل قرمز (Capsicum frutescens L )را بر ميزان گلوكز، تري گليسيريد و كلسترول سرم در مدل تجربي ديابت قندي مورد بررسي قرار دهيم. براي اين منظور موش هاي صحرايي نر (n-36) به طور تصادفي به چهار گروه كنترل، كنترل تحت تيمار با فلفل، ديابتي و ديابتي تحت درمان با فلفل تقسيم بندي شدند. براي ديابتي شدن از داروي استرپتوزوتوسين به ميزان به طور تصادفي به چهار گروه كنترل، كنترل تحت تيمار با فلفل، ديابتي و ديابتي تحت درمان با فلفل تقسيم بندي شدند. براي ديابتي شدن از داروي استرپتوزوتوسين به ميزان 60 mg/Kg به طور داخل صفاقي استفاده گرديد. دو گروه تحت تيمار با فلفل نيز پودر فلفل مخلوط شده با غذاي استاندارد موش را با يك نسبت وزني 1.15 دريافت نمودند. ميزان گلوكز، تري گليسريد، و كلسترول سرم قبل از انجام آزمايش دو و چهار هفته پس از انجام بررسي تعيين گرديد. نتايج آناليز آماري نشان داد كه ميزان گلوكز سرم در گروه ديابتي افزايش معني داري را در هفته هاي دوم و چهارم در مقايسه با هفته قبل از آزمايش نشان ميدهد (P<0.001) در حالي كه ميزان گلوكز سرم در گروه ديابتي تحت درمان با فلفل كاهش معني دار را در مقايسه با گروه ديابتي تنها در هفته دوم نشان داد (P<0.01). به علاوه هيچ گونه كاهش معني دار در سطح گلوكز سرم در گروه كنترل تحت درمان با فلفل در مقايسه با گروه كنترل مشاهده نگرديد. آناليز داده هاي تري گليسيريد و كلسترول نشان داد كه سطح تري گليسيريد در گروه ديابتي افزايش معني داري (P<0.01) را در هفته چهارم نسبت به هفته قبل بررسي نشان ميدهد و سطح تري گليسيريد در هفته چهارم و در گروه ديابتي تحت درمان با فلفل در مقايسه با گروه ديابتي به طور معني دار (P<0.001) پايين تر است. به علاوه هيچ گونه كاهش معني دار در سطح كلسترول سرم در گروه ديابتي تحت درمان با فلفل در مقايسه با گروه ديابتي مشاهده نشد. نتايج اين بررسي نشان داد كه تجويز خوراكي گياه فلفل در مدل تجربي ديابت قندي در كوتاه مدت مي تواند موجب كاهش سطح گلوكز سرم در موش هاي ديابتي گردد. درحالي كه در دراز مدت پس از گذشت يك ماه مي تواند كاهش معني دار ميزان تري گليسيريد سرم را در موش هاي ديابتي ايجاد نمايد. لذا استفاده از اين گياه در رژيم غذايي افراد جهت كاهش عوارض ناشي از هيپرگليسمي در كوتاه مدت و هيپرليپيدمي (افزايش سطح تري گليسيريد) در درازمدت در بيماران مبتلا به ديابت قندي توصيه مي گردد. کلید واژه: فلفل(Q3)ديابت قندي(Q3)گلوكز(Q2)تري گليسيريد(Q3)كلسترول(Q3)موش صحرايي(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: خشکیلیپیدگوجه فرنگیرنگیزه های فتوسنتزیکورتیکوستروندیابت شیریندیابتدیابت ملیتوسقند خونگلوکز خونآلوکساناسترپتوزوسینلیپوپروتئینلواستاتینHDLتری گلیسریدHDLکلسترول تاملیپوپروتئینHDL-Cموش صحرایی نرموشاسترپتوزوتوسینرت ارجاعات: SUBCHRONIC TOXICITY STUDIES OF CAPSAICIN AND CAPSICUM IN RATSEFFECTS OF CAPSAICIN ON LIPID METABOLISM IN RATS FED A HIGH FAT DIETDIABETES-RELATED FOOT INFECTION مقالات نشریه ای مرتبط: اثر حفاظتي فلفل قرمز بر پاسخگويي انقباضي آئورت سينه اي در موشهاي صحرايي ديابتي شده توسط استرپتوزوتوسيناثر مصرف خوراكي علف چشمه بر ميزان گلوكز و چربي هاي سرم و بازسازي سلول هاي بتا موش صحرايي ديابتيبررسي اثر ضددردي مصرف خوراكي و مزمن ميوه فلفل در مدل تجربي بيماري ديابت در موش صحراييبررسي اثر تجويز خوراكي برگ چغندر (Beta vulgaris) بر ميزان گلوكز، كلسترول توتال، وتري گليسيريد خون در مدل تجربي ديابت قندي در موش صحرايي بررسي اثر مصرف خوراكي كنگرفرنگي بر روي ميزان گلوكز و چربي سرم در موش صحرايي ماده ديابتي شده مقالات همایشی مرتبط: بررسی اثر ضد دیابتی عصاره میوه گیاه حرا Avicennia marina در موش صحرایی نربررسی اثر تجویز عصاره آبی کرفس کوهی بر یادگیری و حافظه موش صحرایی دیابتیفلفل قرمز باعث افزایش هورمون تستوسترون و FSH و فلفل سیاه موجب افزایش هورمون FSH در موش سوری نر می شودفلفل سیاه، کلسترول و LDL را کاهش و HDL را افزایش و فلفل قرمز کلسترول را در موش سوری نر کاهش می دهداثر مصرف خوراکی عصاره آبی گیاه بولاغ اوتی در کنترل قند و چربی در دیابت تجربی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 93 آخرین های بلاگ تکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notشماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیم ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی