6 SID.ir | بررسي اثر ضد تشنجي سر شاخه هاي علف چاي (.Hypericum perforatum L) در موش
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر ضد تشنجي سر شاخه هاي علف چاي (.Hypericum perforatum L) در موش

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مشهد، گروه فارماکودینامی و سم شناسی، مرکز تحقیقات علوم دارویی پژوهشکده بوعلی و دانشکده داروسازی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
 
چکیده: 

در اين مطالعه، اثرات ضدتشنجي عصاره هاي آبي و الكلي سر شاخه هاي علف چاي مورد بررسي قرار گرفت. براي اين منظور از دو روش آزمون تشنجي پنتيلن تترازول و الكتروشوك به ترتيب به عنوان مدلهاي تجربي ايجاد صرع كوچك و بزرگ در موش استفاده شد. در آزمون پنتيلن تترازول، تزريق داخل صفاقي عصاره هاي آبي (1-۰.4 گرم بر كيلوگرم) و الكلي (1 گرم بر كيلوگرم) علف چاي موجب افزايش زمان شروع تشنج و درصد محافظت از مرگ و مير گرديد. در آزمون الكتروشوك اين گياه نتوانست مدت زمان تشنج را كاهش دهد. در آزمون پنتيلن تترازول،(1-10 mg/kg,i.p) L-NAME  باعث مهار طولاني كردن زمان شروع تشنج شد. نتايج اين تحقيق نشان ميدهد كه عصاره هاي آبي و الكل سر شاخه هاي علف چاي مي تواند در صرع كوچك كارايي داشته باشد. احتمالاً قسمتي از اثر ضدتشنجي عصاره هاي آبي و الكلي اين گياه از طريق مسير نيتريك اكسايد صورت ميگيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 216
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی