4 SID.ir | تاثير شدت محدوديت غذايي در سنين اوليه و افزايش تراكم مواد مغذي جيره پس از اعمال محدوديت بر عملكرد جوجه هاي گوشتي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تاثير شدت محدوديت غذايي در سنين اوليه و افزايش تراكم مواد مغذي جيره پس از اعمال محدوديت بر عملكرد جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
در اين آزمايش از 288 قطعه جوجه يك روزه گوشتي نژاد لهمن در چارچوب يك طرح كاملاً تصادفي، به صورت يك آزمايش فاكتوريل 3×2 (سه سطح شدت محدوديت × دو سطح تراكم مواد مغذي) با چهار تكرار و 12 قطعه جوجه در هر تكرار استفاده شد. جوجه ها در 7- 13 روزگي، تحت محدوديت كيفي غذايي با شدت صفر، 25 و 50 درصد قرار گرفته، پس از دوران محدوديت تا سن 21 روزگي با جيره هاي تنظيم شده براساس توصيه NRC، و يا 10 درصد پروتئين و اسيدهاي آمينه متيونين و ليزين بيشتر از NRC تغذيه شدند. براي رقيق سازي جيره هاي مورد استفاده در اعمال محدوديت، پوسته شلتوك برنج به كار رفت كه هيچ گونه ارزش انرژي زايي نداشت. وزن بدن، مصرف غذا، افزايش وزن روزانه و ضريب تبديل غذا در سنين مختلف، اجزاي لاشه شامل كبد، روده و چربي حفره شكمي در سن 49 روزگي اندازه گيري، و سپس درصد هر جزء نسبت به وزن زنده محاسبه شد. شدت محدوديت باعث كاهش وزن بدن و نامناسبتر شدن ضريب تبديل غذا در پايان دوره محدوديت، در مقايسه با گروه شاهد شد (P<0.05). ولي پديد رشد جبراني سبب شد در تمامي گروه هاي آزمايشي اختلاف وزن ايجاد شده تا سن 49 روزگي جبران گردد. شدت محدوديت و افزايش تراكم پروتئين و اسيدهاي آمينه متيونين و ليزين جيره بر افزايش وزن روزانه، مصرف خوراك و ضريب تبديل غذا در طي دوران پاياني (42 تا 49 روزگي) و در كل دوره بعد از محدوديت (13 تا 49 روزگي) تأثير معني داري نداشت (P>0.05). همچنين، شدت محدوديت و تراكم مواد مغذي جيره بر اجزاي لاشه اندازه گيري شده مؤثر نبود (P>0.05). نتايج پژوهش نشان داد كه با اعمال محدوديت غذايي جوجه هاي گوشتي در سنين اوليه (به ويژه 25 درصد محدوديت) و استفاده از جيره هاي تنظيم شده بر اساس NRC، ميتوان به دليل بروز پديده رشد جبراني در پايان دوره پژوهش، وزن بدني مشابه با جوجه هاي تغذيه آزاد انتظار داشت.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 112
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی