برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1382 , دوره  58 , شماره  3 ; از صفحه 203 تا صفحه 206 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان آلودگي پنيرهاي محلي تازه به ميكروبهاي بروسلا در شهرستان سراب و حومه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراب
 
چکیده: 

هدف: تعيين ميزان آلودگي پنيرهاي تازه به ميكروبهاي بروسلا.
طرح: مشاهده مقعطي.
روش: هزار نمونه پنير طي مدت يكسال از تاريخ 1/7/78 لغايت 1/7/79 از شهرستان سراب
و روستاهاي اطراف آن جمع آوري گرديد. سپس نمونه ها از نظر باكتريولوژيكي و بيوشيميايي مورد آزمايش قرار گرفتند.
تجزيه و تحليل آماري: استفاده از آمار توصيفي
و نمودار هيستوگرام جهت نشان دادن پراكندگي آلودگي.
نتايج: از كل نمونه هاي مورد آزمايش 22 نمونه (2.2 درصد) آلودگي به گونه هاي مختلف بروسلا را نشان داد كه از اين تعداد از 7 نمونه (0.7 درصد) بروسلا ملي تنسيس و 15 نمونه (1.5 درصد) بروسلا ابورتوس جدا گرديد. همچنين در اين بررسي وقوع فصلي آلودگي نمونه ها نيز مورد مطالعه قرار گرفت كه ميزان آلودگي نمونه ها به بروسلا ابورتوس در فصول مختلف پاييز، زمستان، بهار، تابستان به ترتيب: 1.81 درصد، 0.69 درصد، 1.87 درصد و 1.74 درصد و در مورد بروسلا ملي تنسيس نيز به ترتيب: 0.60 درصد، 0.69 درصد، 0.62 درصد و 0.87 درصد تعيين گرديد.
نتيجه گيري: فرآورده هاي شير غير پاستوريزه به عنوان يكي از عمده ترين منابع آلودگي بروسلوز انساني محسوب مي شوند. شير حيوانات آلوده حاوي مقدار زيادي ميكروارگانيسم بيماريزا است كه در صورت عدم پاستوريزاسيون، عامل بيماري به ساير فرآورده هاي لبني به ويژه پنير انتقال مي يابد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 103
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی