مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله تحقيقات دامپزشكي (دانشگاه تهران) اطلاعات شماره: 1382 , دوره 58 , شماره 3 ; از صفحه 203 تا صفحه 206 . عنوان مقاله: بررسي ميزان آلودگي پنيرهاي محلي تازه به ميكروبهاي بروسلا در شهرستان سراب و حومه نویسندگان: اكبرمهر جعفر* آدرس: * گروه دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراب چکیده: هدف: تعيين ميزان آلودگي پنيرهاي تازه به ميكروبهاي بروسلا.طرح: مشاهده مقعطي.روش: هزار نمونه پنير طي مدت يكسال از تاريخ 1/7/78 لغايت 1/7/79 از شهرستان سراب و روستاهاي اطراف آن جمع آوري گرديد. سپس نمونه ها از نظر باكتريولوژيكي و بيوشيميايي مورد آزمايش قرار گرفتند. تجزيه و تحليل آماري: استفاده از آمار توصيفي و نمودار هيستوگرام جهت نشان دادن پراكندگي آلودگي.نتايج: از كل نمونه هاي مورد آزمايش 22 نمونه (2.2 درصد) آلودگي به گونه هاي مختلف بروسلا را نشان داد كه از اين تعداد از 7 نمونه (0.7 درصد) بروسلا ملي تنسيس و 15 نمونه (1.5 درصد) بروسلا ابورتوس جدا گرديد. همچنين در اين بررسي وقوع فصلي آلودگي نمونه ها نيز مورد مطالعه قرار گرفت كه ميزان آلودگي نمونه ها به بروسلا ابورتوس در فصول مختلف پاييز، زمستان، بهار، تابستان به ترتيب: 1.81 درصد، 0.69 درصد، 1.87 درصد و 1.74 درصد و در مورد بروسلا ملي تنسيس نيز به ترتيب: 0.60 درصد، 0.69 درصد، 0.62 درصد و 0.87 درصد تعيين گرديد.نتيجه گيري: فرآورده هاي شير غير پاستوريزه به عنوان يكي از عمده ترين منابع آلودگي بروسلوز انساني محسوب مي شوند. شير حيوانات آلوده حاوي مقدار زيادي ميكروارگانيسم بيماريزا است كه در صورت عدم پاستوريزاسيون، عامل بيماري به ساير فرآورده هاي لبني به ويژه پنير انتقال مي يابد. کلید واژه: پنير تازه(Q4)آلودگي(Q2)بروسلا(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: رسوباتتجمع زیستیآلودگی خاکجذب اتمیگاوکشتبروسلوزبروسلا آبورتوس ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي ميزان آلودگي شير و پنير سنتي در حال عرضه به ميكروب بروسلا و اشرشياكلي در شهر زنجانتشخيص بروسلا آبورتوس و بروسلا ملي تنسيس در شير گاوها و گوسفندان استان کردستان با استفاده از واکنش زنجيره اي پليمرازشناسايي سويه هاي بروسلا در ايرانبررسي ميزان شيوع و شدت آلودگي به باکتري هاي بروسلا ملي تنسيس (Brucella melitensis) و بروسلا آبورتوس (Brucella abortus) در گوسفندان و گاوهاي مناطق روستايي شهرستان تويسرکان، همدانبررسي ميزان آلودگي شيرخام عرضه شده در منطقه مشهد به باكتري بروسلا و اثر آن در بهداشت عمومي مقالات همایشی مرتبط: مروری بر آلودگی شیر خام و فرآورده های آن به بروسلا و شیوع آن در ایران و جهانبررسی میزان آلودگی شیر محلی (خام) مصرفی، به بروسلا و اشریشیاکلی در منطقه شهرستان نیشابورپیشگیری از بروسلوز با استفاده از واکسن های مبتنی بر وکتورهای زنده و ایمن لاکتوکوکیاستفاده از بیوانفورماتیک برای بررسی مقایسه ای دو کروموزوم ژنوم بروسلا از نظر ژن های ضروریشناسایی یک پروتئین فرضی ژنوم بروسلا به عنوان هدف دارویی بالقوه برای بیماری بروسلوز از طریق بیوانفورماتیک ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 103 آخرین های بلاگ تکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notشماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیم ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی