2 SID.ir | بررسي دو روش استخراج روغن هسته انگور واريته هاي ايراني و مشخصات روغن حاصله

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي دو روش استخراج روغن هسته انگور واريته هاي ايراني و مشخصات روغن حاصله

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
نمونه هاي هسته انگور سه واريته ريش بابا (انگورقرمز)، رشه (انگور قرمز) و پيوندي (انگور سفيد) كه ازتفاله حاصله در كارخانجات توليد آب ميوه اروميه بدست آمده بود مورد بررسي قرار گرفت. روغن نمونه هاي هسته انگور با دو روش استخراج با حلال (Solvent Extraction) با استفاده از سه نوع حلال هگزان نرمال، هپتان نرمال و اتر نفت و روش فرايند مرطوب (Wet Process) استحصال شد و مشخصات روغن حاصله از نظر تركيب اسيدهاي چرب، ميزان آلفا - توكوفرول و ساير مشخصات فيزيكي و شيميايي مورد آزمايش قرار گرفت وبررسي آماري اعداد و ارقام بدست آمده بوسيله آناليز واريانس انجام شد. نتايج حاصله نشان داد كه ميزان استخراج روغن با حلال نسبت به فرايند مرطوب بطور معني داري بيشتر و مناسبترين حلال هپتان نرمال ميباشد. ميزان روغن استخراجي بطور متوسط براي واريته هاي ريش بابا، رشه و پيوندي به ترتيب 6/29، 9/25 و 9/25 درصد بدست آمد درحاليكه ميزان متوسط استخراج با روش فرايند مرطوب براي واريته هاي فوق به ترتيب 7/20، 1/19 و 19 درصد بود. ميزان كل اسيدهاي چرب غير اشباع هسته انگور واريته هاي مورد آزمايش بطور متوسط 5/87 درصد و اسيدهاي چرب اشباع 5/12 درصد محاسبه شد و تركيب اسيدهاي چرب روغن با استفاده از روش گازكروماتوگرافي تعيين گرديد. اسيدهاي چرب عمده در هر سه واريته شامل اسيد لينولئيك (69درصد) و اسيد اولئيك (17درصد) بود. ميزان آلفا - توكوفرول روغن هسته انگور واريته هاي ريش بابا،رشه و پيوندي به ترتيب 34، 22 و 27 ميلي گرم درصد تعيين شد. ميزان بالاي اسيدهاي چرب غيراشباع و مشخصات فيزيكي و شيميايي مطلوب روغن حاصله نشان داد كه روغن هسته انگور واريته هاي ايراني يك روغن خوراكي با ارزشهاي تغذيه اي بالا و با كيفيت مناسب ميباشد و ميتواند به عنوان يك منبع روغن نباتي جديد در كشور مورد بهره برداري قرار گيرد.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 863
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی