مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم و صنايع کشاورزي : نيمه دوم 1382 , دوره 17 , شماره 2 ; از صفحه 0 تا صفحه 0 . عنوان مقاله: بررسي دو روش استخراج روغن هسته انگور واريته هاي ايراني و مشخصات روغن حاصله نویسندگان: نيكوپور هوشنگ, محمدي محمد آدرس: چکیده: نمونه هاي هسته انگور سه واريته ريش بابا (انگورقرمز)، رشه (انگور قرمز) و پيوندي (انگور سفيد) كه ازتفاله حاصله در كارخانجات توليد آب ميوه اروميه بدست آمده بود مورد بررسي قرار گرفت. روغن نمونه هاي هسته انگور با دو روش استخراج با حلال (Solvent Extraction) با استفاده از سه نوع حلال هگزان نرمال، هپتان نرمال و اتر نفت و روش فرايند مرطوب (Wet Process) استحصال شد و مشخصات روغن حاصله از نظر تركيب اسيدهاي چرب، ميزان آلفا - توكوفرول و ساير مشخصات فيزيكي و شيميايي مورد آزمايش قرار گرفت وبررسي آماري اعداد و ارقام بدست آمده بوسيله آناليز واريانس انجام شد. نتايج حاصله نشان داد كه ميزان استخراج روغن با حلال نسبت به فرايند مرطوب بطور معني داري بيشتر و مناسبترين حلال هپتان نرمال ميباشد. ميزان روغن استخراجي بطور متوسط براي واريته هاي ريش بابا، رشه و پيوندي به ترتيب 6/29، 9/25 و 9/25 درصد بدست آمد درحاليكه ميزان متوسط استخراج با روش فرايند مرطوب براي واريته هاي فوق به ترتيب 7/20، 1/19 و 19 درصد بود. ميزان كل اسيدهاي چرب غير اشباع هسته انگور واريته هاي مورد آزمايش بطور متوسط 5/87 درصد و اسيدهاي چرب اشباع 5/12 درصد محاسبه شد و تركيب اسيدهاي چرب روغن با استفاده از روش گازكروماتوگرافي تعيين گرديد. اسيدهاي چرب عمده در هر سه واريته شامل اسيد لينولئيك (69درصد) و اسيد اولئيك (17درصد) بود. ميزان آلفا - توكوفرول روغن هسته انگور واريته هاي ريش بابا،رشه و پيوندي به ترتيب 34، 22 و 27 ميلي گرم درصد تعيين شد. ميزان بالاي اسيدهاي چرب غيراشباع و مشخصات فيزيكي و شيميايي مطلوب روغن حاصله نشان داد كه روغن هسته انگور واريته هاي ايراني يك روغن خوراكي با ارزشهاي تغذيه اي بالا و با كيفيت مناسب ميباشد و ميتواند به عنوان يك منبع روغن نباتي جديد در كشور مورد بهره برداري قرار گيرد. كلید واژه: هسته انگور(Q4)روغن(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: اجزای عملکردتاریخ کاشتکنجددرصد روغن ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: ارزيابي مقاومت به اكسايش و پيش بيني انبارماني روغن پسته با استفاده از رنسيمتارزيابي خصوصيات فيزيکوشيميايي روغن مغز هسته انبه سه واريته کشت شده در ايراناثر روغن هسته انگور بر ميزان اضطراب و فعاليت هاي حرکتي رت هاي نر بالغ نژاد ويستاربررسي ترکيب اسيدهاي چرب در روغن زيتون و روغن حيواني با تاکيد بر اسيدهاي چرب ترانس توسط گاز کروماتوگرافيمقايسه و تعيين تركيب اسيدهاي چرب روغن هسته انگور ايراني و وارداتي مقالات همایشی مرتبط: بررسي خواص فيزيکوشيميايي و ترکيب اسيدهاي چرب روغن دانه بادام دو واريته ربيع و سفيد ناحيه قزوينبررسي ميزان روغن و اسيدهاي چرب قبل و پس از برداشت در 7 رقم و ژنوتيپ باداماندازه گيري و مقايسه روغن و اسيد چرب موجود در ميوه گياه بلوط ايراني (Brantii)بررسي ترکيب اسيدهاي چرب روغن کره محلي جنوب خراسان و مقايسه آن با روغن هاي عشايري شيراز و چهارمحال و بختياري (محوريت مراقبت هاي نوين در طب مکمل و سنتي)بررسي خواص فيزيکوشيميايي و ترکيب اسيدهاي چرب روغن مغز پسته قزوين در سه واريته کال خندان، بادامي، شمشيري ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 863 آخرین های بلاگ با کد رایگان QR میزان استفاده از ارائه خود را افزایش دهیدمحققان پر استناد ایران در سال 2019موضوعات جدید علمی را استخراج کنیدبا سرویس رایگان موضوعات مرتبط در ساینس دایرکت آشنا شویمبا پابلونز: مقالات علمی خود را به صورت رایگان از وب آو ساینس رصد کنیمچگونه استنادات خود را افزایش دهیم؟ ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی