4 SID.ir | استفاده از آب پنير بجاي آب و تاثير آن برعملكرد گوساله هاي پرواري هلشتاين

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
استفاده از آب پنير بجاي آب و تاثير آن برعملكرد گوساله هاي پرواري هلشتاين
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
اثرات تغذيه آب پنير به صورت آزاد برعملكرد 12 راس گوساله نر پرواري هلشتاين با ميانگين وزن 20±139 كيلوگرم در قالب يك طرح كاملا تصادفي با 3 تيمار (تيمار 1= آب، تيمار2=آب وآب پنير،تيمار3=آب پنير) و 4 تكرار به مدت 98 روز مورد آزمايش قرار گرفت. يونجه خشك به ميزان 7/0 درصد وزن بدن، كنسانتره و مايعات (آب و آب پنير) بصورت آزاد در اختيار گوساله ها قرار داده شد. مصرف آب در تيمار 2 نسبت به شاهد بصورت معني داري كاهش يافت (01/0>P) گوساله هاي تيمار 32/87% مايع مصرفي خود را از آب پنير تامين نمودند. كل مايع مصرفي در تيمارهاي 1، 2، 3 به ترتيب 6/36 ، 50 و 5/48 ليتر در روز بود كه از لحاظ آماري اختلاف معني داري داشتند. مصرف كنسانتره درتيمارهاي 1، 2 و 3 به ترتيب 99/4، 62/2 و 6/2 كيلوگرم ماده خشك در روز بود (01/0>P) كه بيانگر كاهش مصرف كنسانتره به حدود 50 درصد در تيمارهاي دريافت كننده آب پنير نسبت به آب ميباشد. گوساله هاي تيمارهاي 2 و 3 به ترتيب 0/39 و 2/41 درصد (معادل 4/2 و 6/2 كيلوگرم در روز) ماده خشك مصرفي خود را از آب پنير تامين نمودند. قابليت هضم NDF در تيمارهاي 2 و 3 نسبت به شاهد كاهش يافت (05/0>P) قابليت هضم ADF فقط در تيمار 3 نسبت به شاهد كاهش يافت (05/0>P) نيتروژن آمونياكي مايع شكمبه در نمونه گيري اول در تيمارهاي 2 و 3 بيشتر از شاهد بود (05/0>P). مصرف كل ماده خشك، ماده خشكي يونجه، اضافه وزن روزانه، ضريب تبديل خوراك، قابليت هضم ظاهري ماده خشك، ماده آلي، فيبر خام و پروتئين خام، pH مايع شكمبه و خون و ماده خشك مدفوع تحت تاثير تيمار قرار نگرفت. براساس يافته هاي اين آزمايش آب پنيرميتواند باعث كاهش مصرف كنسانتره شود بدون اينكه هيچ گونه تاثير منفي بر اضافه وزن روزانه و ضريب تبديل خوراك داشته باشد.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 87
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی