برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1382 , دوره  34 , شماره  2 ; از صفحه 495 تا صفحه 507 .
 
عنوان مقاله: 

تعيين ميزان تجزيه پذيري علوفه با استفاده از فن توليد گاز و كيسه هاي نايلوني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
 
چکیده: 
براي تعيين ميزان تجزيه پذيري علف خشك يونجه، علف ني و كاه گندم با استفاده از روش كيسه هاي نايلوني و فن توليد گاز،در شكمبه 3 راس گاو نر بالغ اخته شده سيستاني و 3 راس گاو نر هولشتاين فيستول آماده گرديد. درصد تجزيه پذيري ماده خشك و پروتئين خام و همچنين مقدار گاز توليدي (ميلي ليتر در 200 ميليگرم ماده خشك) حاصل از تخمير علف يونجه، علف ني و كاه گندم به فواصل زماني 4 ، 8، 12،24 ،48 ،72 و 96 ساعت پس از انكوباسيون تعيين گرديد. بين مشخصات تجزيه پذيري و پارامترهاي توليد گاز در دو نژاد تفاوتي مشاهده نگرديد. پس از 24 ساعت انكوباسيون بيشترين ميزان تجزيه پذيري ماده خشك در علف يونجه (23/46%) مشاهده شد كه به طورمعني داري از تجزيه پذيري ماده خشك علف ني 67/37% و كاه گندم 24/36% بيشتر بود (P<0.05). همچنين دراين مدت تجزيه پذيري پروتئين خام علف يونجه 63/79% به طور معني داري از علف ني 42/58% و كاه گندم 95/41 بيشتر بود (P<0.05). مقدار گاز توليدي پس از 24 ساعت انكوباسيون علف يونجه، علف ني و كاه گندم به ترتيب 63/41 و 17/29 و 02/26 ميلي ليتر به ازاء 200 ميليگرم ماده خشك بود. نتايج اين پژوهش نشان داد كه معادله (p=a+b (1-e^-ct كه براي تعيين تجزيه پذيري مواد خوراكي در كيسه هاي نايلوني به كار مي رود همخواني و شايستگي خوبي با ميزان گاز توليدي در ارزشيابي مواد خوراكي دارد. ضرايب همبستگي بالاي بين درصد تجزيه پذيري ماده خشك و پروتئين خام خوراكها با حجم گاز توليدي حاصل از تخميرآنها نشان دهنده آن است كه از فن توليد گاز مي توان با دقت بالايي براي تعيين تجزيه پذيري مواد خوراكي به جاي روش استفاده از كيسه هاي نايلوني استفاده نمود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 210
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی