4 SID.ir | اثر آرد ماهي كيلكا برتوليد و تركيب شير گاوهاي پرتوليد هلشتاين

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثر آرد ماهي كيلكا برتوليد و تركيب شير گاوهاي پرتوليد هلشتاين

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
*
 
چکیده: 
جهت تعيين مناسب ترين درصد افزودن آرد ماهي به جيره و اثر آن برتوليد و تركيب شير، 32 راس گاو هلشتاين چندزايش براساس توليد مقدار شير، انتخاب و در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي در يك آزمايش توليدي 75 روزه (15 روز پيش آزمايش، 60 روز آزمايش) مورد استفاده قرار گرفتند. گاوها با چهار جيره غذايي (1، 2، 3، 4) متوازن شامل: 44/4 درصد علوفه و 55/6 درصد كنسانتره به ترتيب حاوي 0، 1، 2، 3 درصد آرد ماهي مورد تغذيه قرار گرفتند. جيره هاي غذايي از نظر ميزان انرژي خالص شيردهي و پروتئين خام يكسان بودند، ميانگين توليد شيرخام روزانه براي جيره هاي غذايي حاوي 0، 1، 2، 3 درصد آرد ماهي كيلكا به ترتيب برابر 28/94، 31/31، 30/16، 32/24 كيلوگرم براي شير تصحيح شده برحسب 4 درصد چربي 22/45، 24/83، 24/30 و 24/80 و شير تصيحيح شده بر حسب 3/5 درصد چربي 24/69، 26/63، 26/03، 26/83 كيلوگرم بود. تجزيه واريانس اين صفت نشان داد كه گاوهاي تغذيه شده با جيره 2، 3، 4 به طور معني داري شير بيشتر از جيره 1 توليد كردند(0/01>P). درصد چربي شير گاوها با مصرف جيره هاي شماره 1 تا 4 و ميانگين مقدار چربي توليدي روزانه از نظر آماري اختلاف معني داري نداشت (0/05P) اختلاف داشتند. ميانگين درصد مواد جامد شير و مواد جامد بدون چربي شير در بين جيره ها تفاوت معني دار نداشت (0/05P) و ميزان گلوكز و كل پروتئين پلاسماي خون به طور معني دار افزايش يافته بودند (0/01>P) pH مدفوع تحت تاثير تيمارهاي غذايي مختلف قرار نگرفت. قابليت هضم ظاهري ماده آلي و پروتئين خام با افزايش آرد ماهي كيلكا به جيره به طور معني دار افزايش و قابليت هضم ظاهري چربي خام كاهش يافت. (0/01>P)
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 106
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی