6 SID.ir | بررسي روشهاي بهينه بسته بندي نان تافتون
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي روشهاي بهينه بسته بندي نان تافتون

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

با توجه به اينكه يكي از مهمترين دلايل ضايعات زياد نان هاي ايراني، عدم بسته بندي و نگهداري صحيح اين محصول است، در اين پژوهش بعد از تعيين بهترين دما، براي بسته بندي، اثر سه نوع لايه پلاستيكي، لفاف دولايه از پلي پروپيلن جهت دار شده و پلي اتيلن (OPP/PE) با ضخامت 60 ميكرون، لفاف سه لايه متشكل از پلي اتيلن و پلي پروپيلين (OPP/PE) با ضخامت 70 ميكرون و پلي اتيلن دو لايه با ضخامت 30 ميكرون به همراه استفاده از كارتن و پلاستيك بر خصوصيات نان تافتون تهيه شده از آرد تيپ 800 تا 72 ساعت پس از پخت مورد بررسي قرار گرفت. دو دامنه دما براي بسته بندي شامل 20 تا 25 و 40 تا 50 درجه سانتيگراد منظور شد. نتايج آزمونهاي اندازه گيري رطوبت و فعاليت آبي نشان داد كه بين خصوصيات ونان بسته بندي شده در لايه هاي مختلف تفاوت معني داري (p<0.01) وجود دارد و درصد رطوبت و فعاليت آبي Aw در لايه هاي با نفوذپذيري بالا نسبت به رطوبت و بخار آب كمتر بود، در نتيجه رشد كپك ها دراين نوع بسته بندي ها كاهش يافت، ولي كاهش درصد رطوبت نان، باعث كم شدن امتياز نهاي و ميزان بياتي نان شد. همچنين مشخص شد كه استفاده از لايه كارتني كه دو طرف آن با كاغذ پلي اتيلن دار پوشانده شده است باعث ايجاد تفاوت معني دار در نتايج به دست آمده در آزمون‌هاي كيفي نان بسته بندي شده با اين روش نمي شود. در اين پژوهش مشخص شد كه استفاده از تعداد زيادي قطعات نان در ابعاد 10×10 سانتي متر در يك بسته بندي به همراه كارتن و پلاستيك مناسب بوده و وجود كارتن باعث حفظ شكل و خصوصيات بسته بندي نان در طول حمل ونقل و همچنين نگهداري آن مي‌شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 278
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی