4 SID.ir | كارايي مصرف آب و عملكرد محصول دو گياه جاليزي در آبياري كوزه اي و جويچه اي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

كارايي مصرف آب و عملكرد محصول دو گياه جاليزي در آبياري كوزه اي و جويچه اي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده مابع طبیعی دانشگاه یزد
 
چکیده: 
حدود 75 درصد وسعت كشور ايران را مناطق خشك و نيمه خشك در بر مي گيرد. بنابراين با توجه به محدوديت منابع آب در كشور، استفاده از روش هاي آبياري با راندمان بالا امري اجتناب ناپذير است كه بايد در بخش كشاورزي به آن توجه شود. در حال حاضر راندمان روش هاي آبياري سطحي نسبت به ساير روشهاي آبياري پايين است. روش هاي آبياري زير سطحي و تحت فشار اگر به درستي طراحي و اجرا شوند با توجه به شرايط آب وهوايي خشك ونيمه خشك ايران به دليل كاهش تبخير داراي راندمان بالاتري هستند. روش آبياري زير سطحي با استفاده از كوزه از ديرباز در بخش هايي از كشور از جمله استان هاي يزد و كرمان رايج بوده است. در اين تحقيق كه در استان يزد صورت گرفته است ميزان مصرف آب و همچنين عملكرد دو گياه جاليزي هندوانه و خيار با دو روش آبياري سطح جويچه اي و زير سطحي كوزه اي مورد بررسي قرار داده است. طرح در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي پياده و اجرا گرديد. نتايج حاصل از مقايسه عملكرد محصول هر يك از گياهان و همچنين راندمان آبياري درخور توجه است. افزايش عملكرت در روش كوزه اي نسبت به روش جويچه اي براي هندوانه حدود 10 درصد و براي خيار حدود 25 درصد برآورد گرديد، در حالي كه ميزان مصرف آب در آبياري كوزه اي براي هر دو گياه هندوانه و خيار حدود يك چهارم روش آبياري جويچه اي برآورد شد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 254
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی