برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1383 , دوره  35 , شماره  1 ; از صفحه 205 تا صفحه 215 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ارتباط تركيب اسيدهاي چرب و پروتئين دانه سويا (Glycine max L ) با صفات مورفولوژيك و فنولوژيك از طريق تجزيه به عامل ها

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه مازندران
 
چکیده: 
به منظور مطالعه تنوع موجود بين ارقام سويا از نظر تركيب اسيدهاي چرب و پروتئين دانه و همچنين مطالعه روابط صفات مورفولژيكي و فنولوژيكي با آنها از طريق تجزيه عليت و تجزيه به عامل ها، تعداد 25 ژنوتيپ در قالب يك طرح مربع لاتيس در سال 1380 در ايستگاه تحقيقات زراعي بايع كلا وابسته به مركز تحقيقات كشاورزي مازندران كاشته شد. بيست صفت زراعي و 8 صفت مربوط به كيفيت دانه اندازه گيري شد. تنوع موجود بين ارقام در كليه صفات معني دار بود. روز تا گلدهي بيشترين و درصد پروتئين كمترين وراثت پذيري عمومي را داشت. در برآورد همبستگي صفات، صفت درصد اسيد اولئيك با صفات طول دانه، وزن هزار دانه و درصد روغن همبستگي مثبت و با اسيد لينولئيك و اسيد لينولنيك و سطح برگ همبستگي منفي داشت. در تجزيه رگرسيون گام به گام براساس درصد روغن، 6 صفت در مدل قرار گرفتند كه در تجزيه عليت صفات درصد روغن + پروتئين، سطح برگ و تعداد شاخه اثر مستقيم مثبت بالايي بر درصد روغن داشتند. در تجزيه به عامل ها، نه عامل شناسايي شد كه درصد اسيد اولئيك با طول بذر و وزن هزار دانه در عامل دوم قرار گرفتند كه با توجه به ضريب عاملي معني دار درصد اسيد پالميتيك در عامل مربوط به ابعاد بذر بر رابطه بين صفات كيفتي و اندازه بذر تاكيد دارد.
 
کلید واژه: 


 
موضوعات مرتبط: 
-
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رضوانی خورشیدی، ع.، و کاظمی تبار، س.، و کیانوش، غ. (1383). بررسی ارتباط ترکیب اسیدهای چرب و پروتئین دانه سویا (Glycine max L ) با صفات مورفولوژیک و فنولوژیک از طریق تجزیه به عامل ها. علوم کشاورزی ایران, 35(1), 205-215. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=3903



Vancouver : کپی

رضوانی خورشیدی عنایت، کاظمی تبار سیدکمال، کیانوش غلامعباس. بررسی ارتباط ترکیب اسیدهای چرب و پروتئین دانه سویا (Glycine max L ) با صفات مورفولوژیک و فنولوژیک از طریق تجزیه به عامل ها. علوم کشاورزی ایران. 1383 [cited 2021June22];35(1):205-215. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=3903



IEEE : کپی

رضوانی خورشیدی، ع.، کاظمی تبار، س.، کیانوش، غ.، 1383. بررسی ارتباط ترکیب اسیدهای چرب و پروتئین دانه سویا (Glycine max L ) با صفات مورفولوژیک و فنولوژیک از طریق تجزیه به عامل ها. علوم کشاورزی ایران, [online] 35(1), pp.205-215. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=3903.



 

 
بازدید یکساله 73 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی