7 SID.ir | اثرات تنش خشكي و مقادير روي و فسفر بر غلظت و كل جذب عناصر در ذرت
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثرات تنش خشكي و مقادير روي و فسفر بر غلظت و كل جذب عناصر در ذرت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* استان لرستان
 
چکیده: 
عملكرد دانه در گياه ذرت (Zea mays L) كه متاثر از ساير صفات زراعي ميباشد، شديدا تحت تاثير عوامل محيطي قرار ميگيرد. تنش خشكي و عناصر غذايي از مهمترين اين عوامل ميباشند. بدين منظور تحقيقي با سه سطح تنش خشكي از طريق دور آبياري براساس I__70)70 ، (I__60)60 ) و I__50)50 ) درصد FC، به عنوان سطوح فاكتور اصلي و عناصر روي در سه سطح صفر Zn__0) ، (Zn__10)10 ) و Zn__20)20) كيلو گرم در هكتار zn از منبع سولفات روي و فسفر در دو سطح صفر (P__0) و P__150)150) كيلوگرم در هكتار p2o5 در قالب طرح بلوك‌هاي كامل تصادفي به صورت اسپليت پلات- فاكتوريل در چهار تكرار و طي دو سال به اجرا گذاشته شد. صفات اندازه گيري شده شامل غلظت فسفر، روي، آهن، منگنز و مس در برگ پرچم و دانه و همچنين كل جذب عناصر در دانه بود. نتايج نشان داد كه تنش خشكي موجب كاهش غلظت عناصر در برگ پرچم گرديد، ليكن به دليل افت شديد عملكرد دانه ناشي از تنش خشكي، غلظت اين عناصر در دانه افزايش و كل جذب عناصر در دانه كاهش يافت. مصرف بيش از حد فسفر موجب افزايش غلظت آن در برگ پرچم گرديد، ليكن غلظت ساير عناصر را كاهش داد. كاربرد روي غلظت اين عنصر در برگ پرچم و دانه ذرت را به طور معني داري افزايش داد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 147
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی