6 SID.ir | مقايسه تركيبات غذايي گوشت ماهي سفيد (Rutilus frisii kutum) و ماهي علف خوار پرورشی (Ctenopharyngodon idella) و فرآوري ماريناد از آنها

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

مقايسه تركيبات غذايي گوشت ماهي سفيد (Rutilus frisii kutum) و ماهي علف خوار پرورشی (Ctenopharyngodon idella) و فرآوري ماريناد از آنها

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی منابع طبیعی دانشگاه گرگان
 
چکیده: 

ماهي سفيد درياي مازندران (Rutilus frisii kutum) و ماهي علف خوار پرورشي (Ctenopharyngodo idella) دو گونه مهم تجاري با ظاهري يكسان هستند. نوع دوم در كارگاههاي پرورشي توليد مي‌گردد و شبيه ترين گونه به ماهي سفيد دريايي مي‌باشد. در اين تحقيق تركيبات غذايي گوشت اين ماهي ها و كيفيت روغن حاصله از آنها با يكديگر مقايسه شد. سپس به منظور نگهداري بهتر، از اين دو نوع ماهي به روش گرم ماريناد تهيه و مورد ارزيابي ارگانولپتيكي قرار گرفت. همچنين عدد پراكسيد و ميزان مواد ازته فرار ماريناد توليدي و نگهداري شده در 10 درجه سانتيگراد و فواصل زماني 2 و 4 و 6 و 8 ماه محاسبه گرديد و مدت زمان ماندگاري آن تعيين شد. مقايسه تركيبات غذايي با آزمون دانكن در سطح 5 درصد احتمال، نشان داد كه ميانگين ميزان پروتئين، خاكستر و انرژي در اين دو نوع ماهي اختلاف معني داري ندارد ولي ميانگين ميزان چربي، فسفر، كلسيم، عدد يدي، عدد صابوني، عدد اسيدي و عدد پراكسيد در زمانهاي 0 و1 و 3 و 5 و 7 روز پس از استخراج روغن آن، اختلاف معني داري دارد. يعني ميزان چربي، عدد پراكسيد وعدد اسيدي ماهي علف خوار پرورشي به ترتيب به اندازه 93/0 درصد، 1.5mEq/kg و33/4 درصد اسيد چرب بر حسب اسيد اولئيك، بيشتر است اما ميزان كلسيم، فسفر،عدد يدي وعدد صابوني ماهي سفيد دريايي بترتيب به اندازه 89/39 و01/12 ، 100 ميليگرم در 100 گرم (mmg/100gr)،  6.20%I2و 62/8، بيشتر بود. در ارزيابي حسي، داوران در ماريناد توليدي با توجه به تجزيه واريانس، طعم، رنگ و پس طعم، ماريناد حاصله ازماهي علف خوار پرورشي را ترجيح دادند. همچنين مشخص شد ماريناد تهيه شده در 10 درجه سانتيگراد به مدت 6 ماه به خوبي نگهداري مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 281
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی