3 SID.ir | عملكرد جوجه هاي گوشتي طي و پس از اعمال محدوديت غذايي در سنين اوليه

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

عملكرد جوجه هاي گوشتي طي و پس از اعمال محدوديت غذايي در سنين اوليه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
اثرات رقيق سازي انرژي وپروتئين جيره آغازين در سن 6 تا 12 روزگي بر عملكرد جوجه هاي گوشتي سويه تجارتي راس در يك طرح كاملا تصادفي مورد مطالعه قرار گرفت. اين طرح شامل 6 گروه آزمايشي، 24 تكرار و 30 قطعه جوجه به ازاي هرتكرار بود. براي رقيق سازي جيره از پوسته برنج به ميزان صفر (شاهد)، 10، 15، 20، 25،30 درصد (گروه هاي آزمايشي) استفاده شد . پس از پايان محدوديت تا 21 روزگي از جيره آغازين و از 22 تا 42 روزگي از جيره پاياني استفاده شد.در كل دوره جوجه ها آزادانه به خوراك آردي و آب دسترسي داشتند. رقيق سازي جيره طي دوره محدوديت سبب افزايش مصرف خوراك گريد، اما مصرف انرژي و پروتئين كاهش پيدا كرد و به همين خاطر افزايش وزن بدن طي محدوديت نيز كاهش يافت. به دليل رشد جبراني در هفته هاي پس از محدوديت تفاوت معني داري بين وزن جوجه ها در گروههاي تحت محدوديت و گروه شاهد در 42 روزگي مشاهده نشد. مصرف خوراك در دوره پس از محدويدت در گروههاي تحت محدوديت اندكي كمتر از گروه شاهد بود. به همين دليل بازده غذايي در گروه‌هاي تحت به طور جزيي پس از محدوديت بهبود يافت، اما اختلاف معني داري با گروه شاهد نداشته است. رقيق سازي جيره در سنين ابتدايي تغيير معني داري در درصد كبد، لاشه و امعا و احشا در سن كشتار ايجاد نكرد. همچنين كاهش معني داري در درصد چربي محوطه شكمي مشاهده نشد. در اين آزمايش جيره هاي رقيق شده 20 و 25 درصد سبب افزايش جزيي در وزن بدن و بهبود بازده توليد شد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 232
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی